Orosz trollfarm – megszólalt egy kiugrott troll

0
1186

Megszólaltatta az amerikai közvéleményt befolyásolni hivatott orosz trollhadsereg egyik volt tagját az NBC. Vitalij Beszpalov azt mondja, 2014-ben több tucat fiatal társával együtt egy szentpétervári irodaházban írt valótlan híreket, és terjesztette őket hamis közösségi média-profilokon keresztül – tudósít a Euronews.

 

A hamis fiókokhoz fiatal orosz lányok képeit használta, mint mondta, ezek hozták a legtöbb megosztást. Naponta átlagosan húsz hamis hírt vagy videót rakott ki, amelyet aztán a trollhadsereg bloggerei és a fiktív közösségi média-felhasználók osztottak meg. Vitalij Beszpalov szerint csak

a Kreml állhatott a tevékenységük mögött, és ezek a műveletek ma is zajlanak.

Az NBC riportere megpróbált bemenni az állítólagos trollfarmra, ahonnan minősíthetetlen hangnemben küldték el.

A Facebook kongresszusi meghallgatásán kiderült, hogy az orosz trollhadsereg két év alatt nyolcvanezer poszttal árasztotta el a közösségi hálót, amelyek húszmillió amerikait értek el – idézi a Euronews az NBC összeálítását, amelyben megszólal egy közösségi média-szakértő is, aki szerint

ezek a trollfarmok olyan mennyiségű tartalmat és hashtaget képesek előállítani, amely eltorzítja az organikus párbeszédet.

További részleteket itt láthat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .