Orosz diplomaták hajtánnyal hagyták el Észak Koreát

0
381
orosz külügyminisztérium

Az orosz diplomatákat és családtagjaikat Phenjanból vonattal illetve autóbusszal vitték a határig, de az utolsó kilométert kézi hajtánnyal kellett megtenniük. Mindez a szigorú koronavírus szabályok miatt van, melyek hermetikusan elzárják Észak Koreát a külvilágtól.

Phenjanban a hivatalos álláspont az, hogy nincs Covid-19 járvány Észak Koreában, de a szigorú intézkedések nem erre mutatnak. Még állítólag maga Kim Dzsong un elnök is megkapta a vírusfertőzést, és emiatt mutatkozik kevesebbet a nyilvánosság előtt. Az Észak Koreát vaskézzel irányította ifjú diktátor a hírek szerint szív és cukorbeteg, ezért számára a vírusfertőzés könnyen végzetesnek is bizonyulhat.

A külföldiek döntő többsége elhagyta az országot

A világtól amúgyis elzárkózó nemzeti kommunista rendszer csak kevés külföldit tűr meg az országban, de a koronavírus járvány miatt már csaknem mindenki elutazott Észak Koreából. A többség Kína irányába távozott, de Oroszországnak van közös határa Észak Koreával. Ezért kényszerültek arra az orosz diplomaták, hogy kézivezérelt hajtánnyal térjenek vissza hazájukba – számolt be képes riportban emberpróbáló utazásokról a külügy Moszkvában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .