Orbán visszavonta a támogatást a Felvidéki Sziget fesztiváltól

0
171
dav

A brüsszeli Politico munkatársának kérdésére válaszolva a miniszterelnöki hivatal közölte: utasítottuk a Bethlen Gábor alapítványt, hogy ne támogassa a 64 vármegye rendezvényét Szlovákiában. Korábban szlovákiai lapok kiszúrták: a Bethlen Gábor alapítvány, mely kormányzati pénzből működik, ott van a szélsőjobboldali fesztivál szponzorai között.

A rendezvény Toroczkai László egyik szívügye. A Jobbikból kilépett szélsőjobboldali politikus jelenleg lojális a Fidesz-hez – írja a brüsszeli Politico.

A jólértesült brüsszeli lap korábban jelezte: az Európai Néppárt szövetséget kötött a liberálisokkal a vezető uniós helyek elosztásáról. Eszerint Guy Verhofstadt, a liberálisok veterán vezére lenne az Európai parlament új elnöke míg a Bizottság elnökét a Néppárt adná. Ez az alku nagy csapás Orbán Viktor politikai terveire hiszen Guy Verhofstadt az egyik legfőbb ellenfele Brüsszelben. A 66 éves liberális veterán azok között van, akik arra ösztönzik az Európai Néppártot: váljon meg a szélsőjobboldali tendenciákra nyitott Fidesztől! Ebben a helyzetben érthető, ha a magyar kormány el akarta kerülni a szélsőjobboldali szlovákiai fesztivál támogatását, mely megerősítette volna a vádakat a Fidesz és személyesen Orbán Viktor ellen éppen akkor amikor Szlovákiában beiktatták a liberális elnök asszonyt, aki toleranciát hirdetett meg a nemzeti és vallási kisebbségeknek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..