Orbán tehet bármit, beárazták, a magyaroknak így is jó

2
2974
MTI Fotó: Mohai Balázs

Időről időre felvetődik, hogy Orbán Viktort gyakorlatilag azért nem lehet leváltani, mert a publikum már beárazta. Ismerik jól, tudják, hogy milyen, nem tud meglepetést okozni.

Ha kiderülne róla, hogy muszlim, és esténként együtt vacsorázik Soros Györggyel, hívei azt is elnéznék neki. Ha nyílt adásban piszkálná az orrát, és közben nagyokat böfögne, a rajongó ezért is odavolnának. Azt mondanák, hogy Gyurcsány csúnyábban böfög Orbánnál, és undorítóbban piszkálja az orrát. Ráadásul, gyakrabban vacsorázik Sorossal, mint a mostani miniszterelnök.

Orbánról sokan tudják, hogy jóval vagyonosabb annál, mint amennyit hivatalosan bevall.

És azt is tudják, hogy ez a vagyon nagyobb annál, mint ami törvényesen lehetne neki. A politikából ugyanis nem lehet ennyi pénze. Pontosabban: csak onnan lehet, de nem azért, mintha a legálisan szerzett jövedelme ilyen sok lenne. Orbánt olyan pénzek gazdagítják, amelyek nem tudni honnan, milyen forrásból érkeznek.

Tudják ezt róla a hívek is, de erre meg azt mondják, hogy hát a másikak is loptak. És akkor már inkább a miénk lopjon. Mert az mégis más, mint amikor idegenek teszik el a pénzünket. Multik, teszem azt, vagy magyarak mondott idegenszívűek.

Akik Orbánt nem kedvelik, ennél jobban már nem fogják utálni. A rajongók pedig akkor is a nemzet nagyját, a haza megmentőjét látják benne, ha cigánygyerekek potyognak az égből. Kitartanak mellette a végsőkig. Ha Orbán élő adásban megölne valakit, néhányan biztosan csóválnák a fejüket és hümmögnének, de megmagyaráznák ezt is: annyi gyilkosság volt már a tévében, egy ide, vagy oda, nem oszt, nem szoroz.

Vagy, kiderülne róla, hogy nem annyira hűséges, mint azt tudni vélik. Hogy a feleségén kívül titokban más nőt is kedvel. De hát, mondanák erre a rajongók, férfi az olyan, aki legalább álmában ne randizott volna valamelyik szép és fiatal színésznővel?

Ha bebizonyosodna róla, hogy Svájcban, van bankszámlája? Na és, akkor mi van?

A Svájcban élő unokatestvéremnek (lányomnak, fiamnak, anyámnak, nagymamámnak – megfelelő aláhúzandó) is van svájci bankszámlája.

Ha elterjedne róla, mert a gonosz sajtó megszellőztetné, hogy időnként eljár a keze? Közöd? Egy-két pofon, még egyetlen gyereknek sem ártott. Minket is vertek a szüleink gyerekkorunkban, aztán bárki megnézheti, hogy milyen rendes, tisztességes emberré cseperedtünk. És az sem véletlen, hogy az egyik legismertebb magyar közmondás szerint a pénz számolva, asszony verve jó.

Ha naivak lennénk, azt is gondolhatnánk, hogy az övénél vonzóbb programokkal lehetne Orbánt legyőzni.

De hát, aki nála nagyobbat és hihetőbbet ígér (hazudik?) a választóknak, az minimum gazember. Azt akarjuk, hogy a mostani miniszterelnököt egy gazember taszítsa le a trónról? Tegye fel a kezét, aki azt akarja!

Na ugye!

Talán, ha bebizonyosodna róla, hogy éhezteti a kutyáját és földhöz vágott egy kiscicát. Na, akkor mindennek vége lenne, mehetne a levesbe. De hát miért tenne ilyet Orbán: nincs neki baja az állatokkal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .