Online vagy live játékok: melyik a jobb?

0
1150
FH

Mielőtt bármibe is belekezdenék, fontos tisztáznunk az online és a live játékok közötti különbséget. Az elmúlt évek során egyre több online játék jelent meg a gaming és az iGaming piacon is, de hogyan és mi alapján tudjuk eldönteni azt, hogy melyik az előnyösebb?

Az alábbi cikkben bemutatom számodra részletesen az online és a Élő játékok jellemzőit, és azt, hogy véleményem szerint melyik a jobb választás.

Mi az online játék?

Az online játékok kategóriájába olyan játékok tartoznak, amelyekhez internet szükséges. Online játékokat könnyen elérhetünk ma már bármilyen webes felületről, illetve az online kaszinókban is. Természetesen nagy különbség van például egy MMO, FPS típusú játék és a szerencsejátékok között, de mégis van pár közös jellemzőjük:

 • ahhoz, hogy játszani tudjunk internet szükséges
 • készségfejlesztő hatással bírnak
 • színes, modern grafikával rendelkeznek
 • csúcsszuper játékélményt biztosítanak a játékosok számára

Mikor beszélhetünk live játékokról?

A live játékok fogalma többnyire a szerencsejáték világában merül fel, ugyanis számos online kaszinó biztosít a játékosok számára „Live Games” opciót, ami azt jelenti, hogy olyan asztali játékokon (póker, baccarat, rulett, blackjack) játszhatunk, amelyekben valódi, azaz akár élő osztó is jelen van.

Ennek számos előnye van, hiszen szinte még a kislábujjunkat sem kell mozdítsuk azért, hogy igazi kaszinó élményben legyen részünk, hiszen ezeket telefonról, laptopról vagy akár táblagépről is játszani tudjuk. Milyen király már!

A live játékok előnyei:

 • egy gombnyomásra elérhető
 • széles választék
 • nem igényel kommunikációt
 • otthonról játszható.

Tapasztalatok és vélemények: szórakozás felelősségteljesen!

Az online játékok legtöbb esetben ingyen játszhatóak, ami azt jelenti, hogy ingyen kipróbálhatjuk és játszhatjuk őket, anélkül, hogy bármennyit is belefektetnénk. Igazán érdekes játékélményt biztosítanak, mondom ezt úgy, hogy már többéves tapasztalattal rendelkezem a gaming és az iGaming területén is.

Többnyire olyan személyeknek ajánlom az online játékokat, akik kedvelik az izgalmas pillanatokat a live játékokat pedig inkább azoknak, akik a körömrágós pillanatokért vannak oda.

Hogy miért is?

A live játékok is fantasztikus élményt kínálnak, de ezeket már nem tudjuk ingyen játszani. Ahhoz, hogy beüljünk a virtuális asztalhoz szükség van befektetésre, és emiatt eljuthathunk némi igazán izzadtsággal teli pillanatokhoz. Ugyanis mindenki nyerni szeretne, nem igaz?

A live játékok nagyon jó választásnak bizonyulnak, amennyiben képesek vagyunk határokat szabni, és nem lépjük túl a felelősségteljes játék határait.

A játékszabályok egyszerűek

Nehéz lenne valóban meghatározni azt, hogy melyik játék számít jobbnak, ugyanis különböző preferenciákkal rendelkezünk. Véleményem szerint mind a kettőt ki kell próbálni ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy számunkra melyik a jobb. „A játékszabályok egyszerűek” (Kazuki Takahashi), ezért a játékélményre kell koncentrálni.

6 Érdekesség a Gaming és az iGaming iparról

Az alábbiakban összegyűjtöttem pár olyan érdekességet a gaming és az igaming iparról, amely engem is ledöbbentett, ezért úgy gondoltam, hogy mindenképp meg kell osztanom. Lássuk, tudtad-e, hogy:

 • sokkal több nő játszik online játékokat, mint férfi
 • a Grand Theft Auto V az egyik legdrágább videójáték, amely valaha piacra került
 • a leghosszabb póker-bajnokság 8 évig tartott
 • a rulettet az ördög játékának nevezték el
 • Las Vegas már nem a szerencsejáték-fővárosának számít
 • az olyan személyek, akik okostelefonnal vagy táblagéppel rendelkeznek kb. 68%-a játszik online játékokkal.

Számtalan lehetőség, megannyi opció: válassz okosan!

Nos, az online világnak köszönhetően egyre több opció tárul elénk, amelyekből válogathatunk, csak nehogy a bőség zavarába essünk. Amennyiben online vagy live játékon töröd a fejed, ismerd meg a legjobbakat, és válassz okosan!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .