Nem nyomoznak a Fidesz-plakátok ügyében

0
1031

Nem talált bűncselekményt az ügyészség abban, hogy a Fidesz 2010-ben rendkívül olcsón helyezte ki választási plakátjait. A rendőrség a számvevőszék megállapítására hivatkozva utasította el az MSZP feljelentését. Az MSZP újabb feljelentést tesz.

A Fővárosi Főügyészség elutasította az MSZP-s Nyakó István beadványát a Fidesz 2010-es plakátkampányával kapcsolatban, mondván: nem vetődik fel bűncselekmény gyanúja – írta a 24.hu. Nyakó ugyancsak a 24. hu korábbi írása után fordult a hatósághoz. Az ügyészség azt közölte: a feljelentés és az annak alapját képező cikk

olyan feltételezésen alapult, amelyet már az ugyanabban a cikkben hivatkozott számvevőszéki jelentés tartalma is önmagában alapjaiban cáfolt.

Az ellenzéki párt sajtófőnöke júliusban csalás miatt ismeretlen tettes ellen amiatt hogy a 2010-es választások idején a Simicska Lajoshoz érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter rendkívül alacsony áron helyezett ki plakátokat, és

1300 plakáthelyet számla nélkül adott.

Nyakó István a feljelentéskor azt nyilatkozta: a Fidesz 2010-es alapszabálya szerint a kampányköltésekről csak az Orbán Viktor által vezetett országos elnökség, az elszámolások jóváhagyásáról pedig a Kövér László által vezetett országos választmány dönthetett. Vagyis a csalások két fő szervezője a mostani miniszterelnök és a házelnök, az ország két közjogi méltósága.

Szerdán az MSZP bejelentette: Polt Péter nem mer nyomozást indítani azok ellen, akik egyre több családtagját foglalkoztatják kiemelkedő fizetésekért, ezért a fideszes plakát-csalás ügyében az MSZP újabb feljelentést nyújt be az ügyészségnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .