Nem befolyásolja a gyerek irányultságát, ha szülei melegek

0
647

Egy friss tanulmány szerint egyáltalán nem az határozza meg a gyerekek szexuális preferenciáit, hogy meleg vagy heteroszexuális szülők nevelik őket.

Az MTI által idézett tanulmány szerint azok a játékok, amelyekkel a gyerekek iskolás koruk előtt szívesen játszanak, inkább árulkodnak arról, hogy felnőve milyen preferenciáik lesznek.

A Kentuckyi Egyetem szakemberei 106 családot vontak be kutatásukba, ahol a szülök vagy melegek vagy heteroszexuálisak voltak. Azt vizsgálták, miként fejlődik a nemre jellemző magatartás a különböző családformákban, és hogy az állandó marad-e, amikor a gyerek idősebbé válik.

Megfigyelték a gyerekek játékstílusát, azt, milyen játékokkal játszottak szívesen iskoláskoruk előtt. A szülőknek kérdőíveket kellett kitölteniük. Öt évvel később a gyerekeket is kikérdezték.

Az adatok kimutatták, hogy

a család struktúrája csekély hatással volt arra, hogyan fejlődik a gyerek nemi identitástudata.

Az a feltevés sem igazolódott, hogy a meleg szülők jóval megengedőbbek vagy bátorítják a nemi non-komformitást gyerekeik körében.

A kutatás szerint

a meleg szülők által örökbefogadott gyerek a szokásos módon fejlődik

nemileg, hasonlóan a heteroszexuális szülők által örökbefogadott gyerekekhez; a jellegzetes nemi fejlődéshez nincs szükség mind a férfi, mind a női példára a családban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .