Mit van a szerszámosládádban? 10 szerszám, amit kötelező bepakolnod!

0
210
FH

Sokan szeretnek tenni-venni a ház körül, szerelni, építeni, átalakítani, falat rendbe tenni, vagy csak egy képet felhelyezni. Ehhez azonban olyan alap eszközökre lesz szükségünk, amivel nyugodtan neki tudunk látni a feladatok elvégzésének. Ezeket a szerszámokat mindenképpen célszerű a ládában tartani, olyan helyen, ahol mindig kéznél vannak. De vajon mik lehetnek ezek az eszközök? Mik azok a szerszámok, amiknek kötelezően helyet kell kapniuk a szerszámosládában? Az alábbi írásunkban 10 ilyet mutatunk be.

Alapkellékek minden háztartásban

Vannak létszükségletek, mint például a kalapács, ami nélkül még egy képet sem tudunk feltenni a falra. Ott van még a vízmérték, a mérőszalag, valamint a fűrész, ez azonban nehezebben mozgatható. A másik kevésbé hordozható alapkellék pedig egy satu, amire fa megmunkálásához lehet szükségünk. De lássuk a konkrét kellékeket.

1.   Mérőszalag

A ládában mindenképpen helyet kell kapnia egy mérőszalagnak, aminek köszönhetően pillanatok alatt mérhetjük le a dolgok magasságát, hosszúságát, valamint a szélességét. A legtöbb verzió ma már rögzíthető, így biztosan nem ugrik össze a mérés közben.

2.   Vízmérték

A másik fontos eszköz a vízmérték, hiszen ez lesz az a szerszám, amivel megbizonyosodhatunk róla, az adott dolog tényleg vízszintes, mind függőlegesen, mind vízszintesen egyaránt. A kellék ráadásul kapható kisebb változatban is, de akad kétkezes kivitel, aminek szintén helyet kell kapni a szerszámosládában.

3.   Satu

Az említett satu szintén fontos része lehet a szerelési munkálatoknak, főleg amennyiben gyakran dolgozunk fával. Ez lesz az az eszköz, ami nem minden feladatnál kerül elő, cserében mindig ott van, ha éppen szükség lenne rá.

4.   Fűrész

Hobbi barkácsolóként vagy kertészként tevékenykedünk? Akkor egy fűrész biztosan nem maradhat ki a ládából. Bármilyen eszköz megteszi, amivel vastagabb anyagokat, fákat, ágakat vághatunk el. Ennek kapcsán akad fám, valamint fa megmunkálására alkalmas kivitel egyaránt. Jó, ha mindegyik kéznél van.

5.   Szike

A fűrész mellett a szike lesz az, ami vágásra alkalmas, amire mindenképpen szükségünk lehet. Az éles szerszámmal vékonyabb plexi lapokkal is elbánhatunk, nem beszélve arról, ha kábeleket vagy egyéb hasonló dolgokat kellene szabdalni. A szike esetében nem gond, ha tompul a vége, hiszen csak le kell törni az éppen használt szelvényt, vagy lecserélni az egész pengét.

6.   Kalapács

A jó öreg kalapács, ami nélkül egyetlen barkácsolási vagy átalakítási munkát sem tudunk elvégezni. Az alapfunkcióit be sem kell mutatni, mint a szög beverése vagy két elem összeillesztése. Másik lehetőség a bontási munkálatok elvégzése, de ebben az esetben nem árt a jóval súlyosabb darabok között nézelődni.

7.   Csavarhúzó

Szintén alapeszköz, ha például polcot szeretnénk felszerelni, bútort összeszerelni, vagy barkácsolási feladatokat elvégezni. Az eszköz abba a kategóriába esik, amire mindenképpen szükségünk lehet a mindennapok során. A csavarok segítségével ugyanis rengeteg dolgot tudunk rögzíteni, ehhez azonban kelleni fog az a bizonyos csavarhúzó, amivel meghúzhatjuk a csavarokat.

8.   Fogó

A kombinált fogó a legnépszerűbb választás, ugyanis ezeket sokkal több mindenre használhatjuk fel, mint a hagyományos változatokat. Élével drótokat csíphetünk el, a laposfogó részével pedig akár meg is szoríthatjuk azokat. Akadnak persze sokkal speciálisabb verziók is, amikkel még könnyebben végezhetjük el a speciális feladatokat.

9.   Csavarhúzó

A kalapács és a fogó mellett a csavarhúzó is abba a kategóriába esik, aminek mindenképpen helye van a szerszámosládában. Akad lapos és csillagfejű kivitel egyaránt, de manapság már léteznek cserélhető bitfejjel ellátott eszközök is, amikkel a munka már-már álommá válik.

10.               Villáskulcs

Végül, de nem utolsó sorban ott van nekünk a villáskulcs, ami egy igen praktikus eleme lehet a ládának. Ezzel meghúzni, valamint lazítani tudunk szögletes fejű csavarokat, valamint anyagcsavarokat. Az állítható fejű szerszámok fejében ráadásul megtalálható egy kisebb görgő, amivel a kulcs villájának a szélességét állíthatjuk fokozatmentesen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .