Miben más egy bankfüggetlen POS terminál? 

0
1180
A bankoktól független POS terminál segíti a vállalkozás felfuttatását.

Ki ne érzékelné vásárlásai során, hogy drasztikusan nőtt a bankkártyás fizetések aránya. Egy bankfüggetlen POS terminál ma már elengedhetetlen bármilyen vállalkozás működtetésénél.

A történet ott kezdődött (váltott komolyabban sebességet), amikor módosították a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényt és minden online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak 2021-től már biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét.

MNB pénzforgalmi adatai

A változást jól mutatják az MNB adatai is, hiszen a bankkártyás forgalom 2020 vége óta dinamikusan növekszik, sőt megtörtént a komoly váltás is: többet költünk bankkártyával, mint amennyi készpénzt felveszünk az ATM berendezésekből.

Az MNB statisztikái szerint 2022 második negyedévében a fizikai kereskedői elfogadóhelyek száma 147 ezer volt, az elfogadóhelyeken üzemelő POS-termináloké pedig 230 ezer felett alakult. Ha kimész a budapesti piacra, már a zöldségesnél is tudsz bankkártyával fizetni.

De impozáns fejlődést láthatsz a bankkártyás fizetésre lehetőséget biztosító weboldalak számánál is. Míg 2019. decemberében közel 13 ezer weboldalon lehetett bankkártyával fizetni, 2022 második negyedévére már közel 40 ezer internetes elfogadóhely volt.

Ha már statisztika, akkor nem maradhat ki a – főleg a fiatalok körében népszerű – mobilos fizetés sem. A mobiltárcába regisztrált kártyák száma meghaladta az 1,7 milliót. Az ilyen módon lebonyolított vásárlási tranzakciók darabszáma 77, értéke pedig 101 százalékkal nőtt egy év alatt. Ez a kör érezhetően többet is költ.

Miért jobb a bankfüggetlen POS terminál?

Ma már számtalan bank ajánlata közül választhatsz, ha bankkártya terminált állítanál munkába. Azonban a választásnál tudnod kell, hogy azt csak ugyan annál a banknál vezetett számláddal együtt tudod majd használni. Emellett a bankok gyakran azt is megszabják, hogy mekkora minimum forgalommal kell rendelkezned, különben nem is kötnek veled szerződést. Azért persze a választás során a költségekkel is érdemes foglalkoznod.

De léteznek bankfüggetlen POS terminálok is, így már a meglévő bankszámládat minden gond nélkül használhatod és megkeresheted a céged számára leginkább megfelelő ajánlatot. A bankfüggetlen POS terminálok is képesek kezelni az összes népszerű bankkártya típust (MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron) és ugyanúgy használhatók velük a SZÉP Kártyák és az Egészségpénztári kártyák is. Tehát nem kell kompromisszumokat kötnöd, teljes körű elektronikus fizetési megoldást tudsz biztosítani a vevőidnek. Ezért is elsődleges szempont sok vállalkozó számára a bankfüggetlen POS terminál.

Európa legnagyobb fizetési szolgáltatóival dolgoznak együtt, de nem gond olyan vevő kiszolgálása sem, aki ApplePay vagy GooglePay rendszert használ. A Novopayment kártyaelfogadó POS terminálok igénylésével és használatával az ügyfélelégedettségi mutatóidat is növelheted. Rendkívül könnyen beüzemelhetők, hiszen a készülék áram alá helyezését követően máris fogadhatod az ügyfeleid által használt kártyás fizetéseket.

Statisztika forrás:
https://statisztika.mnb.hu/sw/static/file/Penzforgalmi_tablakeszlet_tajekoztato_20230316.pdf
https://fintechzone.hu/5-elektronikus-fizetesi-javaslat-kereskedoknek-2023-ra/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .