Megrongálták volna Hitler festményét

0
784

Csavarhúzóval esett Hitler egyik festményének egy negyvenes férfi az olaszországi Őrültség Múzeumban. Az indíték egyelőre nem ismeretes, a festmény nem sérült meg.

 „Hol van a képe annak a szarházi Hitlernek?”- kiáltotta az olaszországi Őrültség Múzeumban egy 40 éves férfi, s csavarhúzóval próbálta megrongálni a Führer festményét. Csak csekély eredményt ért el, mert a festményt átlátszó műanyag lemez védte a támadásoktól.

A kép német tulajdonosa közölte: nem vonja vissza a képet, amelyet november 19-ig lehet megtekinteni az múzeumban.

A Yedinoth Ahronot című izraeli lap megkérdezte a múzeum igazgatóját, hogy miért állította ki Hitler festményét. A válasz az volt, hogy

„Ez a kép egy kalap szart nem ér. Hitler ifjú korában festette, ezzel akart bekerülni a bécsi festőakadémiára, de kétszer is elbukott a felvételin. Ez egy magányos és depressziós ember vallomása a világról. Nem egy diktátor festette ezt a képet hanem egy szerencsétlen magányos ember, aki kétségbeesetten szemlélte a világot.”

Adolf Hitler bár Ausztriában született, a német hadseregben szolgált az első világháborúban. Utána a szélsőjobb egyik vezére lett és 1933-ban átvette a hatalmat Németországban. 1945-ben öngyilkos lett a náci birodalom romjain. Többmillió zsidó halála szárad a lelkiismeretén.

Az izraeli lap nem említi, hogy Hitler képének megrongálója zsidó lett volna. Lehet, hogy csak egy őrült esett neki csavarhúzóval Hitler képének az Őrültség múzeumában Olaszországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .