Magyaroszágon fogták el a neonáci fegyverkereskedőt

0
900
Anschein-, Schreckschuss- und Gaswaffen, private Aufrüstung in Deutschland Appearance Bobby and Gaswaffen Private Rearmament in Germany

Mario Rönsch több mint 100 ezer euró értékben adott el gázpisztolyokat a Migrantenschreck honlapon, melyet időközben betiltottak. A neonácik által szívesen látogatott honlap a migránsok és a szélsőbaloldali aktivisták ellen kínált fegyvereket, elsősorban gázpisztolyokat. Német hírforrások szerint a fegyverkereskedőt Magyarországon tartóztatták le.

Ez a fegyver komoly sérüléseket okozhat, ha gumilövedéket használnak, de halálos lehet a lövés, ha fémből készült a golyó – hívja fel a figyelmet a Deutsche Welle német közszolgálati média, amely szerint még nem lehet tudni, hogy a Magyarországon elfogott szélsőjobboldali aktivistát mikor adják ki Németországnak.

A német közszolgálati média beszámol arról is, hogy a Süddeutsche Zeitung és az ARD televízió alaposan utánanézett ennek az ügynek. Kiderítette azt, hogy orosz kapcsolatok is lehetnek, hiszen az Anonymous.ru és a Patrioten.ru is népszerűsítette a Migrantenschreck oldalt, ahol Mario R. a gázpisztolyokat árulta illegálisan. A német sajtóban rendszeresen elhangzik a vád: az orosz titkosszolgálat támogatja a szélsőjobboldali csoportokat, hogy zűrzavart keltsen Németországban, az Európai Unió legerősebb államában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .