Magyar játékos a vébék top-góllövői közt

0
698

A már régen elhunyt Kocsis Sándor még mindig a hetedik legtöbb gólt szerzett játékos a világbajnokságok eddigi történetében. A listát a német Miroslav Klose vezeti, de csupán egyetlen focistának, Thomas Müllernek van esélye előbbre lépni az élmezőnyben.

A labdarúgó világbajnokságok eddigi történetében Miroslav Klose lőtte a legtöbb gólt: 4 vébén 16-szor talált be a hálóba – derül ki a statista.com infografikájából. Szintén 4 tornán vett részt Pelé, ezek során 12 gól fűződik a nevéhez.

Mi, magyarok is képviselve vagyunk a legjobbak rangsorában. Kocsis Sándor egyetlen világbajnokságon vett részt, 1954-ben Svájcban, az oly fájdalmas emlékű versenyen.

Itt öt meccsen 11 gólt rúgott Kocsis Sándor,

akit az Aranycsapat akkor már húsz éve (50 évesen) elhunyt tagjaként a World Soccer Magazine 1999-ben a 20. század 100 legnagyszerűbb játékosa közé sorolta.

Forrás: statista.com

A listát böngészve nem csak az derül ki, hogy mennyire illusztris társaságról van szó, hanem az is, hogy köztük

egyetlen játékos van, aki előrébb léphet,

netán meg is előzheti az előző vébén két gól szerzett, azóta visszavonult Klosét. Az ugyancsak német Thomas Müller most 10-nél tart. A következő egy hétben kiderül, kap-e esélyt a gólok szaporítására, vagy szégyenszemre nem megy tovább a csapattal a csoportkörből a Mexikótól elszenvedett 1-0-s vereség után.

Érdekesség, hogy a talán legjobb két futballista, az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo hiányzik a listáról. Ennek oka az, hogy Messi eddigi három vébéjén mindössze ötször, a portugál zseni pedig alig háromszor talált be a hálóba. Azóta mondjuk ezt egy meccsen, a spanyolok ellenin megduplázta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .