Ma kezdődik a parlament őszi ülésszaka – Frissítve

0
358

Orbán Viktor kormányfő is felszólal ma napirend előtt a parlament őszi ülésszakán. A képviselők tárgyalnak egyebek mellett a nyugdíjas szövetkezeteket érintő illetékmentességről és több nemzetközi egyezmény kihirdetéséről.

A miniszterelnök sajtófőnöke erősítette meg az ATV-nek, hogy Kötcse és Velence után Orbán Viktor a parlament mai ülésén is megszólal, ezúttal politikai helyzetértékeléssel nyitja az őszi szezont. Nyilván a “Soros-terv” es a kötelező kvóta ellen kampányol, a legújabb nemzeti konzultációra mozgósítva az országot.

Az ülésszak programja

A házelnök előzetes, a parlament honlapján közzétett napirendi javaslata alapján a mai ülésen a közelmúltban elhunyt Lányi Zsolt (FKGP, független) képviselőre emlékezéssel kezdődik, majd mandátumigazolása után leteszi képviselői esküjét Gaál Gergely (KDNP). Mentelmi és fegyelmi ügyeket követően az interpellációk, azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el, majd nemzetközi egyezményeket vitat meg a Ház – összegzi az MTI.

Kedden egyebek mellett arról tárgyalnak, hogy a nyugdíjas szövetkezetek illetékmentességet kaphassanak a cégbírósági eljárásban, továbbá a jelenlegi járási tagoltság helyett megyei szinthez igazítanák a közjegyzők illetékességi területét. Emellett megkezdik több igazságügyi tárgyú törvény módosítását is.

Szerdán ugyancsak nemzetközi egyezmények szerepelnek a napirenden, majd a képviselők tárgyalnak a településképi kézikönyvek elfogadása határidejének kitolásáról és arról, hogy Csongrád megye neve Csongrád-Csanádra változzon.

Az Országgyűlés őszi első ülése jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejeződik be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .