Lex Dézsivel nyitnak Dézsinél

0
274
Forrás: Facebook

Újabb személyre szabott törvénymódosítással teszik lehetővé, hogy az új győri polgármester folytathassa az orvosi munkát is. Dézsi Csaba András már a többedik fideszes, aki kedvéért belenyúltak jogszabályba.

Folytatni akarja kardiológusi munkáját Dézsi Csaba András, ezt maga mondta el több ízben a kampányban. Most pedig megerősítette az atv.hu-nak, hogy erre ígéretet is kapott a Fidesz vezetőitől. Jelenleg ugyanis az orvosi munkakör összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel, még mellékállásban is: Dézsi főállású városvezetőnek készül. Vagyis módosítani kell miatta a törvényt.

Az Orbán-kormány a 2010-es hatalomátvétel után mindjárt két ilyen személyre szabott jogalkotási aktust végzett el.

Washingtoni nagykövetnek akarták kinevezni Szapáry Györgyöt,

az MNB korábbi alelnökét (aki azzal vívta ki a Fidesz bizalmát, hogy 2005-ben az EU pénzügyminiszteri tanácsában „feljelentette” a Gyurcsány-kormány gyakorlatát, az autópályák építési költségeinek költségvetésen kívüli elszámolását, amivel csökkent az államháztartás hiánya). Csakhogy a bankár akkor már elmúlt 70 éves, ami kizáró ok volt diplomáciai kinevezéshez. Törvénymódosítással megoldották, 2011. január 1-től volt nagykövet.

Ugyancsak 2010-ben Dézsi elődje, a megbukott

Borkai Zsolt is csak úgy lehetett polgármester,

hogy a kedvéért megváltoztatták a hivatásos katonákra vonatkozó előírást. Ötről három évre szállították le a leszerelés után kötelező időt, mielőtt választáson elindulhatnak. (Borkai sportolóként, majd katonai kollégium vezetőjeként a honvédség alkalmazottja hivatásos katonatisztként.)

A közelmúlt esete az emberminisztérium ifjúságügyi helyettes államtitkára lett

Rácz Zsófia egyetemista.

Kedvéért a diploma meglétének kötelezettségét törölték el. Ironikus a történetben, hogy Rácz, amerikai ösztöndíjasként, egy rendezvényen többek közt éppen arról beszélt, mennyire elítélendő a személyre szabott jogalkotás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .