Leköptek egy rabbit Berlinben

0
898
Flickr

Fiával tartott hazafelé a zsinagógából Willemsdorf kerületben Yehuda Teichtal rabbi amikor két arabul beszélő férfi rátámadt és leköpte őt az utcán. Az eset még pénteken történt , de csak most derült ki, mert a rabbi levélben tájékoztatta a hitközséget Berlinben.

Levelében a New Yorkban született rabbi hangsúlyozta: Berlin lakóinak döntő többsége nyilvánvalóan nem tűrheti el, hogy valakit a hite miatt megtámadjanak az utcán. A rabbi bejelentést tett a rendőrségen is, ahol azonnal megkezdték a nyomozást a tettesek után.  Németországban az elmúlt évben 20%-al nőtt az antiszemita bűncselekmények száma. Németországban a rendőrségnek külön részlege foglalkozik az ilyen típusú bűncselekményekkel.

Kétféle aktív antiszemitizmust különböztetnek meg

Az egyik a neonáci jellegű zsidó ellenesség, mely a migráns válság miatt felerősödött Németországban, ahol az Alternative für Deutschland párt az ellenzék legerősebb képviselőjeként bekerült a Bundestagba. Aktivistái között sok neonáci szimpátiával joggal gyanúsítható ember van.

A másik fő csoport a muzulmán szélsőségesek, akik fellépnek a zsidók ellen Németországban is. Ezért hangsúlyozta most a zsidó rabbi, hogy a két támadó egymás között arabul beszélt.

A Deutsche Welle közszolgálati portál az eset kapcsán felhívta az európai rabbi konferenciát , ahol a főtitkár elmondta: kontinensünkön fokozódnak az antiszemita bűncselekmények. Az európai rabbi konferencia reméli, hogy a német rendőrség mielőbb megtalálja a tetteseket, akik elnyerik jogos büntetésüket Németországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .