Legyen a Néprajzi Múzeum a Bálnában!

0
956
Fotó: Pixabay

A Párbeszéd szerint a – kormány pazarló költözési tervei miatt – hontalanná váló Néprajzi Múzeumot kell a Bálnába költöztetni. Így a Városliget zöldterülete is megmarad, mert nem kell  a múzeum számára – újabb természetrombolás árán – új kiállítóteret építeni.

 

Egyre drágább Orbán Viktor Várba költöztetésének számlája: már valahol a 220 milliárd forint környékén jár, pedig még alig kezdtek hozzá az érdemi munkálatokhoz. Egyelőre csupán a fairtás, illetve a budavári kormányfői kastély kialakítása zajlik, az eredeti tervekhez képest sokszoros áron – emlékeztet a Párbeszéd közleménye, amely részletesen kitér arra, hogy

 a projekt részeként a Néprajzi Múzeumnak is mennie kell a Kossuth térről.

Csak az átköltöztetés 15 milliárd forintba kerül – emlékeztet a Párbeszéd, hozzátéve: a Néprajzit eredetileg a Városligetbe telepítették volna, de most fölmerült egy sokkal értelmesebb megoldás: ha a kormány valóban megveszi a Duna-parti Bálnát, a nehezen kihasználható üvegpalota stílusos kiállítóhely lehetne a múzeum számára.

Így az adófizetők is nyernének 19 milliárd forintot (az új Néprajzit a Ligetben 30 milliárdért tervezték felépíteni, a Bálnát pedig 11 milliárdért hirdetik), és a zuglói park fáit sem kellene feleslegesen kivágni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .