Lapszem – 2018. március 9.

0
821

Pénteken, a Fannik és Franciskák névnapján folytatódik a napokban megkezdődött felmelegedés, 7 és 14 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A lapszemle is megérkezett:

Magyar Nemzet: Semjén Zsolt, a helikopter és a svédországi luxusvadászatok

Évek óta néhány napos luxusvadászatokon vesz részt titokban Semjén Zsolt Svédországban – írja a Magyar Nemzet a lap birtokába került fényképek és dokumentumok alapján. A miniszterelnök-helyettes és a KDNP elnöke elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint élő siketfajdra vadászott a 2012 óta tartó túrákon – mondták vadászatszervezők a lapnak. Semjént rendre elkísérte például a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is, és különös óvintézkedések mellett utaztak. Olyan is volt, hogy egy egész hotelt kibéreltek nekik – írja a lap. A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek, a legdrágább a tavalyi út volt, amikor helikoptert is béreltek Semjénék.

Magyar Hírlap: Bepereli a Közbeszerzési Hatóság a Soros-féle korrupciókutatót

Az Európai Bizottság országjelentésének elkészítésében is közreműködött a hazai közbeszerzések átláthatóságát kifogásoló Korrupciókutató Központ is, a Közbeszerzési Hatóság perel – írja a Magyar Hírlap. A jelentés, amely a közbeszerzési eljárások adatainak nyilvánosságát és azoknak a Közbeszerzési Hatóság honlapján való elérhetőségét kutatta, azt állapította meg, hogy a Közbeszerzési Adatbázis szinte használhatatlan. A Magyar Hírlap szerint, mivel a jelentés számos ténybeli tévedést és csúsztatást tartalmaz, a hatóság jogi lépésekre készül a Korrupciókutató Központtal szemben.

Népszava: Felszámolná az ellenzék a Klebelsberg Központot

A központosított állami iskolafenntartót meg kell szüntetni, ebben szinte valamennyi ellenzéki párt egyetért – írja a Népszava az ellenzéki pártok oktatási programjának összehasonlítása alapján. Az MSZP-Párbeszéd legalább a GDP 6 százalékát oktatásra fordítaná, és a tankötelezettségi korhatárt a jelenlegi 16-ról visszaállítanák 18 évre. A felsőoktatásban egyebek helyreállítanák az egyetemi autonómiát, 33 százalékkal növelnék a hallgatói ösztöndíjakat. A DK is visszaállítaná a tankötelezettségi korhatárt, és a tankkönyvválasztás szabadságát. Az LMP az oktatás korszerűsítését a tanárképzéssel kezdené, és jelentősen növelné a pedagógusok bérét is. A Jobbik és a Fidesz-KDNP nem reagált a lap megkeresésére.

Magyar Idők: Tovább szárnyal a turizmus, ha marad a biztonságos országkép

A Magyar Idők szerint Magyarország előnyös helyen áll a biztonságos úti célok nemzetközi listáján, megelőzve több nyugat-európai államot. Ez kedvező képet fest a külföldi turisták szemében, és versenyelőnyt hoz a hazai turizmusnak, biztosítva több mint négyszázezer munkavállaló megélhetését a bővülő piacon. A lapnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, 2015-ben a nyár végi magyarországi menekülthelyzet egyértelműen éreztette hatását a turizmusban, de 2017 már minden idők legjobb turisztikai éve volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .