Kezdőlap Címkék KLIK

Címke: KLIK

Lapszem – 2018. március 9.

0

Pénteken, a Fannik és Franciskák névnapján folytatódik a napokban megkezdődött felmelegedés, 7 és 14 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A lapszemle is megérkezett:

Magyar Nemzet: Semjén Zsolt, a helikopter és a svédországi luxusvadászatok

Évek óta néhány napos luxusvadászatokon vesz részt titokban Semjén Zsolt Svédországban – írja a Magyar Nemzet a lap birtokába került fényképek és dokumentumok alapján. A miniszterelnök-helyettes és a KDNP elnöke elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint élő siketfajdra vadászott a 2012 óta tartó túrákon – mondták vadászatszervezők a lapnak. Semjént rendre elkísérte például a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is, és különös óvintézkedések mellett utaztak. Olyan is volt, hogy egy egész hotelt kibéreltek nekik – írja a lap. A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek, a legdrágább a tavalyi út volt, amikor helikoptert is béreltek Semjénék.

Magyar Hírlap: Bepereli a Közbeszerzési Hatóság a Soros-féle korrupciókutatót

Az Európai Bizottság országjelentésének elkészítésében is közreműködött a hazai közbeszerzések átláthatóságát kifogásoló Korrupciókutató Központ is, a Közbeszerzési Hatóság perel – írja a Magyar Hírlap. A jelentés, amely a közbeszerzési eljárások adatainak nyilvánosságát és azoknak a Közbeszerzési Hatóság honlapján való elérhetőségét kutatta, azt állapította meg, hogy a Közbeszerzési Adatbázis szinte használhatatlan. A Magyar Hírlap szerint, mivel a jelentés számos ténybeli tévedést és csúsztatást tartalmaz, a hatóság jogi lépésekre készül a Korrupciókutató Központtal szemben.

Népszava: Felszámolná az ellenzék a Klebelsberg Központot

A központosított állami iskolafenntartót meg kell szüntetni, ebben szinte valamennyi ellenzéki párt egyetért – írja a Népszava az ellenzéki pártok oktatási programjának összehasonlítása alapján. Az MSZP-Párbeszéd legalább a GDP 6 százalékát oktatásra fordítaná, és a tankötelezettségi korhatárt a jelenlegi 16-ról visszaállítanák 18 évre. A felsőoktatásban egyebek helyreállítanák az egyetemi autonómiát, 33 százalékkal növelnék a hallgatói ösztöndíjakat. A DK is visszaállítaná a tankötelezettségi korhatárt, és a tankkönyvválasztás szabadságát. Az LMP az oktatás korszerűsítését a tanárképzéssel kezdené, és jelentősen növelné a pedagógusok bérét is. A Jobbik és a Fidesz-KDNP nem reagált a lap megkeresésére.

Magyar Idők: Tovább szárnyal a turizmus, ha marad a biztonságos országkép

A Magyar Idők szerint Magyarország előnyös helyen áll a biztonságos úti célok nemzetközi listáján, megelőzve több nyugat-európai államot. Ez kedvező képet fest a külföldi turisták szemében, és versenyelőnyt hoz a hazai turizmusnak, biztosítva több mint négyszázezer munkavállaló megélhetését a bővülő piacon. A lapnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, 2015-ben a nyár végi magyarországi menekülthelyzet egyértelműen éreztette hatását a turizmusban, de 2017 már minden idők legjobb turisztikai éve volt.

Bréking nyúz, március 1. – Tudósítás a másik valóságból

0

Csütörtökön az Origo szállította a nagy sztorit a kormánypárti médiának: leleplezték a Soros-féle kvótapaktumot, amely a migránspárti ellenzéki képviselőjelölteket juttatná a Parlamentbe. Emellett a sorosozás szükségességéről, a KLIK áldásos működéséről és a szerencsétlen ellenzékről is olvashatnak alternatív lapszemlénkben.

Szinte hihetetlen, de az Origónál szintet lépett a sorosozás

„Soros-féle kvótapaktum, így emlegetik a két hete megszületett megállapodást, aminek mentén máris kiválogatták a migránspárti-politikát elfogadó ellenzéki képviselőjelölteket. A legutolsó pillanatokban bejelentett visszaléptetésekkel őket próbálnák mandátumhoz juttatni nem kevesebb, mint 66 egyéni körzetben! A végső cél a kötelező betelepítési kvóta megszavazása még a nyáron, ehhez kell a parlamenti többség.

Soros György hálózatának tagjai, illetve egyes ellenzéki politikusok az elmúlt hetekben felmérték a választási erőviszonyokat, pontos számításokat végeztek, hány körzetben és hogyan lehetne minden pártból kiválogatni a legesélyesebb migránspárti jelölteket. A kiszivárgott részletek szerint legalább 66 egyéni körzetben terveznek olyan utolsó pillanatra időzített, villámcsapásszerű visszalépést, amely után csak egyetlen Soros-párti jelölt állna szemben a kormánypártok jelöltjével. Optimista becsléseik szerint a listán megszerezhető 40-43 szavazattal így matematikailag lehetne esélyük a migránspárti politikai fordulatra.” (Origo: Kiszivárgott a Soros-féle kvótapaktum)

A Magyar Idők az ellenzéki választókat sajnálna

„Megjegyzem, már egy Jobbik–LMP légyott sem elképzelhetetlen, erre Vona Gábor pártvezér tett utalást kedden az ATV-ben: – Az LMP-vel, a Momentummal, az új politikai formációkkal nyitottak vagyunk az együttműködésre – nyilatkozta az ajatollah, és ez azért volt különösen vicces, mert jobbkeze, Dúró Dóra egy hétfői sajtótájékoztatón még arról szavalt, eszük ágában sincs tárgyalni a „komolytalan” LMP-vel.

(A szocikkal meg aztán végképp nem, hisz azok talán be sem jutnak a parlamentbe.) A show-t persze most is Gyurcsány vitte el, aki a korábban az általa nácinak mondott Jobbik kapcsán kijelentette, ha a többi ellenzéki párt megállapodik Vonáékkal, akkor a DK-nak is „gondolkodni kell”.

– Ez egy végtelenül nehéz, bonyolult erkölcsi-politikai dilemma – sóhajtott gondterhelten Láriferi. Még szerencse, hogy ő az ilyesmiben otthon van…

A nagy kérdés: képes-e a kiigazodni a választó ebben a vircsaftban?” (Magyar Idők: Vircsaft)

A 888 egyik olvasója megvédte a sorosozást

„Már külön szitokszó is van rá: sorosozás. Alig van olyan ellenzéki publicisztika, ami ne próbálná valamilyen becsmérlő jelzővel illetni a Sorost pellengérre állító kampányt és leszólni azokat, akik hajlandóak elgondolkodni a kampány üzenetein.

Vajon miért?

Van bárki, aki komolyan gondolja, hogy az ellenzéknek a Soros-kampánnyal valamiféle elvi, erkölcsi vagy esztétikai problémája van? És nem az bajuk, hogy a kampány feltárja és közbeszéd tárgyává teszi a Soros-hálózat eddig háttérben folytatott, tökéletesen antidemokratikus, demokráciahekkelő tevékenységét és ezzel komoly csapást mér a Sorostól anyagilag függő ellenzéki politikusok hitelességére?

Ha ez a Soros-kampány valóban olyan kontraproduktív, mint amilyennek mondják, akkor az ellenzéknek nem a kampány leállítását, hanem a folytatását, sőt, annak további erősítését kellene forszíroznia. Mert hát ugye ez a Fidesz bukásához vezet.” (888.hu: A „sorosozás” védelmében)

A Pesti Srácoknak egy KLIK-párti igazgató öntötte ki a szívét

“Bevallom, rendkívüli módon felháborított a hivatásom és a munkám cinikus gyalázása az ATV-n, és máris a laptopom elé ültem” – írta a PestiSrácok.hu-nak Farkas Tivadarné, a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola vezetője, akit rávilágított: az új állami intézményfenntartó permanens szapulása helyett nem ártana elgondolkodni az iskolák állapotáról terjesztett rémhírek hátterén. Az igazgató asszony a ritka őszinteséggel megfogalmazott levelét eredetileg csak kollégáink felvilágosítására küldte, ám kérésünkre végül hozzájárult neve és az írás leközléséhez. Tanulságos olvasmány!

„Nincs fűtés az iskolában” – ez a téma többször, több helyen is megütötte már a fülemet. …

Lássuk csak! Az iskolák körülbelül felének (talán 45 százalék a pontosabb arány) a működtetése 2017. január 1-jén került a Klebelsberg Központ kezébe. Addig ez önkormányzati feladat volt. Vagyis ahol nincs fűtés, ahol beázik az iskola, ahol rendszeresen dugulások vannak, ahol penészesek a falak, és ahol… sorolhatnánk tovább, ott leginkább az önkormányzat nem akart vagy nem tudott ezen segíteni! Az első „állami kézbe kerülési” ütem (2013. január 1.) óta is csak öt év telt el, 2017 eleje pedig tényleg nem túl régen volt. Ugye senki nem csodálkozik azon, hogy az azóta eltelt 13 hónap alatt a Klebelsberg Központ még nem újított fel sok száz iskolát!” (Pesti Srácok: Megelégelte a tiszaújvárosi igazgatónő a pedagógusok és a KLIK cinikus gyalázását)

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK