Lapszem – 2018. május 5.

0
1450

Pontosan 200 évvel ezelőtt a mai napon született Karl Marx német gondolkodó, közgazdász, újságíró. Névnapját ünnepli ma Györgyi, Viola, Irén, Judit, Erna és Piusz. Helyenként felhős idő lesz, a legmagasabb hőmérséklet 29 fok.

Népszava

Kordonbontó kavalkáddal indul a parlamenti szezon
A Jobbik új parlamenti frakciójának első „érdemi döntése” volt, hogy a párt képviselői az Országgyűlés alakuló ülésének napján lebontják a Kossuth teret körülvevő kordonokat. „Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem” – hangsúlyozta a Jobbik.
A többi ellenzéki pártnál mintha némi tanácstalanság uralkodott volna. Kérdésünkre, hogy mit szólnak a kordonbontó kezdeményezéshez, csatlakoznak-e hozzá, az MSZP-től első körben nem kaptunk választ.
Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője csak annyit közölt: hétfőn meglátjuk, lesz-e egyáltalán kordon. Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője hangsúlyozta: „Felháborítónak tartjuk, hogy újra kordonnal akarják körbevenni a parlamentet.”

Magyar Idők

Fél perc rettegés Orbántól, a diktátortól
A Time magazin hasábjain ezúttal egy amerikai politikai elemző Ian Bremmer hüledezett azon, hogy vajon miért élik reneszánszukat az erőskezű, karizmatikus vezetők a nagyvilágban, Putyintól, Erdoganon és Duartén át egészen Orbán Viktorig.

A szerző szerint a magyar miniszterelnök ezt, az általa negatívnak ítélt pozíciót, a civilek megfélemlítésének és a bevándorlók elleni hergelésnek köszönheti.

Honnan és kiktől szerezhette be a „megcáfolhatatlan” információit Bremmer, valljuk be nem nehéz kitalálni, de sokat mondó, hogy a 444.hu, a hvg.hu, a 24.hu, stb. kéjes örömmel diktátorozza ennek apropóján Magyarország miniszterelnökét.

Remekül működik a nemzetközi ballib információáramlás.

Hab a tortán, hogy a szerző Ian Bremmer ugyanannak az NGO-nak, globális hátterintézménynek, a Külkapcsolatok Tanácsának (CFR) a tagja, amelynek Soros György több éven keresztül igazgatója volt, és a Nyílt Társadalom Alapítványa segítségével létrehozta annak európai leányszervezetét (ECFR). Ennek Magyarországot képviselő(!) tagjai többek között maga Soros György és fia Alexander is.

Hogy milyen kicsi a Világ!

Magyar Hírlap

Puncsisták
(…) A baj most a régi. Az új baloldali politikát olyan szereplők próbálják megépíteni, mint például Gyurcsány Ferenc. Vagy a szocialisták elnyűhetetlen „örökzöldje” és tévés celebje, Horváth Csaba. Gyurcsányt most nem méltatnám, az ő baloldalisága önmaga helyett beszél – majdnem azt írtam, önmaga karikatúrája –, de mi juthat eszébe a baloldal megújulását áhító baloldali állampolgároknak Horváth Csabáról. Első helyen talán az ingyen BKV-bérlet minden fővárosinak. Ha Demszky fájdalmas távozása után a szocialista Horváth ül a helyébe a főpolgármesteri székben, ma már nem lenne Budapesten tömegközlekedés. Vagy ha igen, csődbiztos kezében. Aztán a vagyonbevallása. Amelyből egyszer kifelejtett egy százmilliós tételt, lám a szociál­demokrata feje sem káptalan. Harmadsorban pedig a Demszky-korszaknak az az időszaka, amikor Horváth Csaba felügyeletére bízták az oktatást is. Az eredmény: tizenkilenc szakközépiskola bezárása. A magyar történelem egyik legnagyobb iskolarombolása.

Sorolhatnánk tovább a példákat azokról a baloldalt most megújítani igyekvő politikusokról, akik magukról állították ki a bizonyítványt. Nincs sem karizmájuk, nincs mögöttük politikai teljesítmény, leszerepeltek a választásokon és két választás között is. Hiteltelenek, sőt némelyikük hitetlen is. Még önmagában sem hisz. A politika számukra megélhetés. Ha egyikük, másikuk tök jó fej is. Ez a megújuláshoz édeskevés. Az „útelágazódáshoz” úgyszintén…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .