Lapszem – 2018.május 18.

0
754

Pénteken az Erikek és az Alexandrának ünneplik a névnapjukat, és a napsütés mellett délután záporra és zivatarra is számítani kell. Itt pedig a mai lapszemle:

Népszava: Kétségbeejtő állapotban van a magyar gyerekek fogazata

Lesújtó állapotban van a magyar 12 évesek fogazata, pedig az állam teljesen megtéríti a fogászati ellátást a gyerekeknek. Felnőtt korban még rosszabb lesz a helyzet, amelyet magyarázhat, hogy évente 12 tubus helyett csak hármat használnak el a magyarok – írja a lap. A Council of European Dentist legutolsó adatai szerint a magyar 12 évesek csak alig nyolcadának van ép fogsora, az átlagos magyar hatodikosnak háromnál több foga hiányzik, lyukas vagy tömött. Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának elnöke adataiból az is kiderül, hogy a helyzet később csak tovább romlik. Míg ugyanis az európai országok nagy többségében a gyerekek szuvas fogait időben kezelik, addig nálunk későn jutnak el fogorvoshoz, amikor gyakran már csak a húzás marad. Így a magyar 19 éveseknek már több mint öt foga hiányzik, a negyvenöt éveseknek már csaknem dupla ennyi – írja a lap.

Magyar Idők: Szövetségbe hívja az új agrárminiszter az ország gazdáit

Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa az új kormány agrárminisztere szerint. Nagy István a Magyar Időknek adott interjújában elmondta, hogy jelentős intézkedések várhatók a munkaerőhiány csökkentése, az öntözésfejlesztés, a közös osztatlan földtulajdon felszámolása, a piaci folyamatokból adódó gazdálkodói kockázatok mérséklése terén, és azon lesz, hogy a falu ne a múltat, hanem a biztos megélhetést nyújtó jövőt jelentse az új generáció számára.

Magyar Hírlap: Az alkotmánymódosításra és a Stop Sorosra koncentrál először az igazságügyi tárca

Az újonnan megalakult Országgyűlésnek foglalkoznia kell a választási eljárási törvény módosításával, de jelenleg sokkal fontosabb ügyek is vannak, többek között az alkotmánymódosítás és a Stop Soros törvénycsomag elfogadása – mondta az Igazságügyi Minisztérium képviselője a Magyar Hírlapnak arra a kérdésükre, hogy kezdeményezik-e a közeljövőben a törvény módosítását, amit a választási szervek vezetői és Áder János köztársasági elnök is szorgalmazott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .