Ma a Pálok ünneplik a névnapjukat. A név Latin eredetű, a Paulus névből származik. Azt jelenti: kicsi, kistermetű. Itt a lapszemle, olvassa el, hogy mit olvastunk a reggeli országos napilapokban!

 

Magyar Hírlap: Migránsbarát akciók külföldi százmilliókból

Százkilencvenhárman összesen alig több mint egymillió forintot ajánlottak fel szja-egyszázalékokból a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek – ferítette ki a Magyar Hírlap az adóhatóság tavalyi évről szóló, legfrissebb adataiból.

A hazai társadalmi támogatottsággal látványos kontrasztot képez a szervezet legutóbbi, még a 2016-os évre vonatkozó közhasznúsági beszámolója, amely szerint összesen 185 329 000 forint bevételük volt, ebből pedig csaknem hetvenezer dollár – csaknem tizennyolcmillió forint – érkezett a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól. Egyébiránt a támogatásaik döntő része külföldi forrásból származik, a beszámoló szerint ráadásul pályázati külön támogatásként kaptak mintegy három és fél millió forintot 2016-ban a szintén a milliárdos spekulánshoz köthető Open Society Institute-tól társadalmi bázisépítésre, médiamegjelenésekre, a közreműködők aktivitásának növelésére.

Magyar Nemzet: A Fidesz saját embereiben sem bízik

Miután a Fidesz nemrég szigorú kommunikációs sorvezetőt küldött szét képviselőinek migrációs témában, máris újabb utasítás érkezett a politikusokhoz – értesült a Magyar Nemzet. Ezúttal január 22-én, a magyar kultúra napjának alkalmából kellett posztolniuk közösségi oldalukon. Információink szerint a képviselőknek kedvenc magyar költőjüktől vagy festőjüktől kellett kitenniük egy-egy versidézetet vagy alkotást.

A kormánypárti ukáz a posztolás veszélyeire is figyelmezteti a politikusokat. A levélben többek között az áll: „Arra kérünk benneteket, hogy úgy végezzétek el a feladatot, hogy abban ne legyen kockázat. Ne feledjétek, az ellenzéki sajtó minden megmozdulásunkat aprólékosan figyeli, nem hibázhatunk egy ilyen bejegyzéssel.” Úgy tűnik ráadásul, hogy a Fidesz saját embereiben sem bízik: még azt is ellenőrizték, eleget tettek-e a képviselők az utasításnak. Posztolás után ugyanis el kellett küldeniük a felület linkjét. Ha mégsem posztoltak, mert például a választókerületi elnök nem egyezett bele, akkor azt is vissza kellett jelezniük.

Magyar Idők: Kampánynyitó kongresszust rendeznek a szocialisták

Az MSZP február 10-i kongresszusával kezdődik a párt hivatalos kampánya, amelynek legfontosabb eleme Kará­csony Gergely miniszterelnök-­jelölti beszéde lesz – értesült a Magyar Idők elnökségi forrásokból. Szavaik alapján a decemberi elhalasztott kongresszus után most nyugodtan várják az eseményt, ahol a hivatalos program szerint határoznak a más pártokkal való válasz­tási megállapodásról, véglegesítik a párt országos listáját, illetve jóvá­hagyják a párt Tegyünk igazságot! című választási programját.

Bár a lap elnökségi forrásai szerint nem lehet gond a Párbeszéddel való közös indulás miatt öt- helyett tízszázalékos parlamenti küszöb megugrása, azt egyikük sem merte kijelenteni, hogy a két párt végül valóban közös listát állít. Úgy tudjuk, ebben az esetben a szocialisták saját listájukon kínálnak majd helyeket Karácsony Gergelyéknek és a Fodor Gábor vezette Liberálisoknak.

Népszava: Lenyúlták az egészségügy EU-s pénzeit?

Milliárdokat lophattak el az egészségügyre szánt uniós forrásokból – idézi a 444.hu információját a Népszava. Az MR, CT és röntgengép beszerzéseket érintő ügyben a  Gazdasági Versenyhivatal(GVH) kartellgyanú miatt immár harmadik éve vizsgálódik és gyakorlatilag az összes nagyobb iparági szereplővel szemben megindította az eljárást. A portál számításai szerint összesen legalább 6,5 milliárd forintnyi EU-s pénz vándorolhatott illegálisan magánzsebekbe.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .