Lapszem – 2018. április 18.

0
797

Szerdán az Andreák ünneplik névnapjukat. Visszatér a napos idő, délután 21-23 fok körül alakul a hőmérséklet. A lapszemle pedig már megérkezett:

Magyar Idők: Új irány jön a gazdaságban

Már májusi megalakulása után részletes és átfogó gazdaságstratégiai javaslatok kerülhetnek az új kormány asztalára – írja a Magyar Idők. A javaslatok kidolgozásában a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is részt vesz.  Parragh László, az MKIK elnöke a lapnak elmondta, hogy a cél Magyarország fenntartható nővekedési pályára állítása, hogy csökkenjen a lemaradásunk Nyugat-Európához képest. Ezért javaslatot tesznek az újraelosztás mértékének átalakítására, a költségvetés egyensúlyának megtartása mellett. Fontos pont az állam hatékonyságának növelése, és az, hogx a jelenleginél is gyorsabb kereseti felzárkóztatásra van szükség.

Mellár Tamás: Mindent elölről és alulról kell kezdeni

Csak akkor lesz leváltható a Fidesz-kormány, ha az ellenzék megszervezi a maga civil köreit, mondta Mellár Tamás, pécsi közgazdász, akadémikus a Népszavának, aki egyetlen függetlenként jutott be a parlamentbe. Mellár elmondta, hogy a választás előtt abban bízott, hogy a Fidesz legyőzhető, ezért meglepte az újabb kétharmad. Mellár most azt gondolja, hogy ez a választás nem a kormány, hanem az ellenzék leváltásáról szólt. A kormány leváltásához pedig a szabadságért, a demokráciáért, a közös jövőnkért dolgozó köröket kell létrehozni, amelyek rendezvényeket tartanak a legkisebb falvakban is, és ott beszélnek az ország problémáiról úgy, hogy mindenki megérthesse.

Magyar Hírlap: Czeglédy el akarta téríteni a pénzt a végrehajtó elől

Csaknem százötvenmillió forintot próbált meg eltéríteni Czeglédy Csaba, a Humán Operátor Zrt. igazgatósági elnöke az általa vezetett cég számlájáról, hogy azt a bírósági végrehajtó ne tudja lefoglalni – írja a Magyar Hírlap. Emiatt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett gazdasági csalással gyanúsítják. Egy üzleti tranzakció kapcsán polgári per is indult a Czeglédy Csaba által irányított munkaerő-közvetítő cég, a Humán Operátor Zrt., illetve a felperes Pannon Spa Consult Kft. között, amelyben már jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán. Arról a perről van szó, amelyről Czeglédy azt állította, hogy megnyerte, mégis büntetőeljárás indult ellene. A Magyar Hírlap a birtokába került dokumentumok alapján azt írja, hogy Czeglédy elveszítette a pert. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .