Lapszem – 2018. 02. 14.

0
381

Valentin nap – A szerelmesek, a jóbarátok és mindazok ünnepe.
Ezenkívü ma van hamvazószerda és most kezdődik a húsvétot megelőző 40 napos böjt.
Ezek szerint Bálint, Valentin, Konrád, Metód, Jozefa ünnepli a névnapját. Vegyes téli csapadék lehetséges. A legmagasabb hőmérséklet 4 fok lesz, nulla felett.

Népszava

Rés a kommunikációs páncélon – “Kibeszélt” egy fideszes
Erősen gondolkodunk, de nem emlékszünk az utóbbi néhány évben olyan esetre, hogy aktív fideszes országgyűlési képviselő nyíltan nekimegy egy kormányzati intézkedésnek, s “kibeszél” a Habony-irányítású pártmédiából. Márpedig Tiba István, Hajdú-Bihar megye balmazújvárosi körzetének kormánypárti képviselője – s egyben a Fidesz-KDNP 2018-as választásra is nevezett egyéni jelöltje – ezt tette, amikor lapunk kérdésére nyíltan bírálta testvére, a miskolci kórházigazgató, Tiba Sándor eltávolításának körülményeit. Arra is célzott, hogy a közösség érdekei helyett magánérdekeket helyeztek előtérbe a döntéshozók.

Magyar Nemzet

A borús idők jelei már most látszanak. Az Állami Számvevőszék által a Jobbikra kiszabott 662 millió forintos gigabüntetésről még a nyugati média is beszámolt. Most hétvégén pedig a világ vezető napilapjai, a The New York Times és a brit The Guardian hozta címlapján a legfrissebb magyarországi fejlemények híreit. Miután ismertették a jogállam leépítéséhez vezető utat, kitértek a legújabb OLAF-vizsgálat eredményeire és arra, hogy a hazai kormányközeli oligarchák „pénztárgépnek használják” az uniót.

Mégis mire számítanak a Fidesz stratégái egy kiugróan jó választási eredmény után? Hogy megveregetik a vállukat nyugaton, mondván, csak így tovább? Az utóbbi hónapok eseményei után egy nagy, akár négyötödös győzelem egyenesen botrány lenne. Más kérdés, hogy ha ez így lesz, akkor ennek a levét nem egyedül a Fidesz fogja meginni, hanem az egész ország.

 

Magyar Hírlap

A lengyel baloldal sorsára juthat az MSZP
Közel ötven nappal az országgyűlési választás előtt a baloldalon továbbra sem a választókkal foglalkoznak a politikusok, hanem a belső hatalmi harcokkal – mondta lapunknak Deák Dániel politológus.
Emlékeztetett, a pártkongresszusok általában rendezni szokták a vitás kérdéseket, a szocialistáknál azonban ez pont fordítva van, a kongresszus csupán olaj volt a tűzre, tovább élezte a belső ellentéteket.

Magyar Idők

Most, hogy az eredeti elképzelésekhez képest is jelentősen szigorítva nyújtották be a parlamentnek a Stop Soros törvénycsomagot, érdemes tisztázni, kik is azok a migrációval foglalkozó civil szervezetek.

Nem hiszem, hogy valaha is megértik a javaslat szükségességét azok, akik szerint a Soros-terv nem létezik, a migráció jó dolog, és egyébként is emberi kötelességünk befogadni mindenkit, aki úgy döntött, ezentúl nálunk akar élni. De annak a több mint hárommillió embernek a kedvéért, akik a népszavazáson és két nemzeti konzultáció keretében is kifejezték, hogy hazájukat nem kívánják bevándorlóországgá tenni, nem árt tisztázni, kik vennék semmibe akaratukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .