Lapszem – 2017. október 10.

0
391

Ma Gedeon napja van. Ha eldöntötték, hogy felköszöntik a Gedeonokat, olvassák el a lapszemlét. Friss, ropogós, érdekes. Vegyék, vigyék!

Magyar Idők: Brüsszel embervásárra készül

Az Európai Egyesült Államok kikiáltásához vezető út egyik fontos állomása lenne a kötelező betelepítési kvóta, nagyobb számú idegen csoportok szisztematikus beköltöztetésével ugyanis gyorsan szét lehetne zilálni Európa ma még egységes nemzeteit – így vélekedett a Magyar Időknek nyilatkozva az igazságügyi miniszter helyettese.

Völner Pál szerint a kvótarendszer a gyakorlatban egyfajta embervásárként működne. A magyar kvótaper azonban megakasztotta a folyamatot, a mostani nemzeti konzultáció pedig újabb nehézséget okozhat a Soros-terv végrehajtóinak.

Magyar Hírlap: Bontás tüntetheti el a Hős utcai drogtanyát

Az utóbbi hónapokban egyre súlyosabb helyzet alakult ki a drogfogyasztók viselkedése miatt a Hős utca környékén és az 1-es villamos Stadionok és Népliget közti szakaszán – olvasható a Magyar Hírlapban. A környéken gyakran egy új típusú dizájnerdrog hatása alatt álló emberek inzultálták az utasokat, koldultak, verekedtek, volt, akinek a kutyáját rúgták le a járműről.

Gávay Zoltán, az egyebek mellett drogmegelőzéssel és egészségfejlesztéssel foglalkozó egyesület munkatársa szerint a Hős utca környékén tapasztalható helyzet nem mostanában és nem egyik napról a másikra alakult ki. A szakember úgy látja, a gettó létrejötte részben a két ház elszigeteltségének és infrastrukturális hiányosságainak következménye.

A helyzet konzerválását okozta, hogy a korábbi önkormányzat a 2000-es évekre a lakások felét eladta a lakóknak, de közülük sokan elmenekültek az elviselhetetlen környezetből, helyükre pedig önkényes lakásfoglalók költöztek.

Népszava: Az unióval fizettetné a kormány a rendőrség fejlesztésének költségeit

Miközben a magyar kormányfő Európa védelméről regél, könnyen előfordulhat, hogy “határvédelmi költségek” címszóval még a rendőrség fejlesztését is az unióval fizettetné ki – írja a Népszava.

A miniszterelnök szerint azért is jó oka van arra a rendőrség állományába kinevezett 227 új tiszthelyettesnek, hogy büszke legyen, mert olyan fontos dolgok megvédése mellett kötelezték el magukat, mint a magyar családok biztonsága és az ezeréves nemzeti-keresztény kultúránk.

Orbán Viktor a fővárosi Hősök terén ismét előállt teóriájával: vannak európai országok, ahol mára ezek a fontos dolgok – mint ugye a kultúra – már a múlté lettek, ott már legfeljebb csak az együttélés véletlenszerű formái fordulnak elő. Orbán szerint a magyar rendőrök két fronton is helytálltak az utóbbi években: megvédték Magyarország és Európa határait, közben pedig az ország közbiztonságára is figyeltek. Ennek köszönhető szerinte, hogy mára hazánk lett az egyik legkevésbé veszélyes ország a világon.

Magyar Nemzet: Megint drágult az Orbán számára kinézett karmelita kolostor felújítása

Hónapról hónapra folyamatosan drágul az Orbán Viktor számára kinézett karmelita kolostor felújítása a budai Várban – derítette ki a Magyar Nemzet a Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből.

Május óta már négyszer, minden hónapban módosítani kellett a költségeket. Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel kötött, eredetileg 233 millió forintos szerződést legutóbb szeptember 30-án módosították, eszerint a végösszeg már 350 millió forintra rúg majd. A kiválasztott cég feladata a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő tervellenőrzés és műszaki ellenőrzés.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .