Lapszem – 2017. november 23.

0
346

Ma van Törőcsik Mari születésnapja. Még sokat kívánunk neki! Egyébként 165 éve ezen a napon Angliában, Jersey szigetén szerelték fel az első postaládákat és 128 éve üzembe helyezték az első wurlitzert San Franciscó-i Palais Royal bárban.

Névnapjukat a Kelemenek, a Klementinák, a Dánielek és a Kolumbánok ünnneplik.

Holnap felhős, ködös idő várható. A legalacsonyabb 4, a legmagasabb 10 fok lesz.

Magyar Nemzet

Vidéki jelentkező az Egyesült Államok pénzére
Politikai lap? Egy sem érkezik. Azt nem viszik, csak a bulvárt – tudtuk meg a Nógrád megyei Galgaguta cserépkályhával fűtött postahivatalában, amikor egy Nógrád Megyei Hírlapot vásároltunk. A 600 lelkes faluban csak itt lehet újsághoz jutni. Többi között az ilyen településeket célozza meg a „Nyomtass te is!” kezdeményezésével az eDemokrácia Műhely Egyesület, amely az A4-es formátumú lapjával a kormánytól független lapok és portálok híreiből válogatva készít „szamizdat” újságot. Ezt támogató magánszemélyek segítségével sokszorosítják, terjesztik.
(…) Az eDemokrácia Műhely tagjai az ország különböző pontjaira eljutva osztják az újságukat, már 18 számon vannak túl. Általános tapasztalatuk, hogy az emberek félnek bekapcsolódni a terjesztésbe, mert akkor rögtön bélyeg kerül rájuk. A legtöbb helységben vannak támogatóik. Galgagután is akad egy segítőjük. Ezúttal nélküle kellett kiszórniuk az újságjukat.

Népszava

Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre
Végig fenntartottuk a Demokratikus Koalícióval való tárgyalásokon azt az alapelvet, hogy az egyéni körzetben győztesekről nem egyeztetünk. Kizárólag a IV. kerületben lehetséges, hogy ezt az elvet feloldjuk. Horváth Imre kilépése a pártból azonban nem ezzel függ össze, hanem azzal, hogy nem kapott többséget az MSZP újpesti szervezetétől – jelentette ki lapunknak Molnár Gyula. A szocialisták elnöke azután beszélt erről, hogy az atv.hu azt írta: a Horváth Imre kilépésének az lehet az oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet pedig valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

A szocialista pártelnök közölte azt is, hogy Horváth az MSZP parlamenti frakciójának a tagja marad. Molnár leszögezte: Csongrád megyében és Szegeden „nem eladó” egy körzet sem. Mint megírtuk, Ujhelyi István EP-képviselő, aki Botka László miniszterelnök-jelölti visszalépésével egy időben mondott le az MSZP-alelnöki posztról, Brüsszelben sajtótájékoztatót tartott kedden, ahol azt mondta: „Győztes csapaton nem szokás változtatni, a szegedi csapat pedig ragaszkodik ahhoz, hogy Szabó Sándor és Joób Márton legyen a két helyi körzet ellenzéki képviselő-jelöltje.” – Mi, szegediek a kormányváltáshoz akarunk hozzájárulni, ezért ez nem lehet alku tárgya a 106 egyéni körzetről szóló ellenzéki egyeztetések során! – mondta Ujhelyi.

Magyar Idők

Rekordszámú részvétel a nemzeti konzultáción

Minden korábbinál többen válaszoltak eddig a Soros-tervről indított nemzeti konzultáció kérdőíveire. A kormány szerint az állampolgárok kiállása is kell a migránsok felső korlát nélküli betelepítésének megakadályozásához. A kérdőívekre adott válaszok postára adása holnapi határidejének meghosszabbításáról még nem döntöttek.

– Az összesítések szerint már több mint 1,7 millióan mondták el véleményüket a nemzeti konzultáción, ami rekord, ennyien még soha nem vettek részt nemzeti konzultációban – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán tegnap. Dömötör Csaba azt írta, hogy „mivel az Európai Parlament múlt héten elfogadta a betelepítési terveket, az igazi politikai küzdelem még csak most kezdődik”. A bejegyzéshez feltöltött videón az államtitkár azt mondta, hogy a rekord részvételnek jó oka van, mégpedig az, hogy elkezdték végrehajtani a konzultációban említett terveket.

Magyar Hírlap

Maga Brüsszel igazolja a Soros-terv létezését
Az Európai Parlament kimondta az áment, teljesen világossá tette, hogy a migránsok kötelező, felső korlát nélküli szétosztását akarja – mondta Hende Csaba.
Készek vagyunk konszenzusra jutni nemzeti érdekeink teljes tiszteletben tartása mellett – jelentette ki a lapunknak adott interjúban a migráció kapcsán Hende Csaba, a törvényalkotási bizottság elnöke, akivel többek között a EU bevándorláspolitikájáról és a magyar sajtó állapotáról is beszélgettünk.
(…) – Ha már szóba hozta a bizottságot, arról mit gondol, hogy Navracsics Tibor magyar biztos szerint nincs Soros-terv, azt a kormány néhány újságcikkre építette fel?

– Lehet a szavakon lovagolni és a Soros-tervre úgy gondolni, mintha annak egy építési engedélyezésre benyújtott terv formájában kellene léteznie: kötve, fűzve, érkeztető pecséttel ellátva, benyújtva a hatósághoz. Ugyanakkor a terv valójában egy elgondolás, egy jövőre vonatkozó cselekvési lépéssor, amelynek végén ott van egy olyan Európa, amely nyomaiban sem hasonlít a mai- ra. A Soros-terv létezését épp az előbb említett döntés igazolja, akárcsak annak a kétszázhuszonhat EP-képviselőnek a listája, akit a Nyílt Társadalom Alapítvány Soros szövetségeseként tart számon. Ez az elképzelés az idegen kultúra tervezett térfoglalását mint valamiféle pozitív, vágyott és elérendő célt tűzi ki. Malin Björk svéd EP-képviselő napokban tett nyilatkozata is erre utal, hiszen ő azt mondta: évi kétszázötvenezer migráns befogadása nemcsak lehetséges, de üdvös is. De mitől is üdvös? Miért akarják megváltoztatni a hazájukat? Látjuk, ha ez a kultúra nagy tömegben megjelenik, akkor az iszlám radikalizmus is felüti a fejét. Ne felejtsük el, hogy a nyugat-európai biztonsági szervek nem tudták kiszűrni azokat az illegális bevándorlókat, akik a több száz halálos áldozatot követelő terrorcselekményeket elkövették. Fel kell tenni a kérdést: mindezek alapján Magyarország vezetői játszhatnak-e szerencsejátékot, kockára tehetik-e a ma élő magyarok mellett a gyermekeink és unokáink biztonságát?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .