Lapszem – 2017. augusztus 7.

0
852

Ma már nincs olyan meleg, mint az elmúlt napokban,ráadásul a lapszemle is megérkezett. Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban.

Róna Péter szerint fél lábbal már az Európai Unión kívül vagyunk

A magyar lakosság magatartása ellentmondásos, ugyanis nem érzi, hogy már félig az Európai Unión kívül vagyunk. A közösségnek tele van a zoknija velünk – mondta a Népszavának Róna Péter, az Oxfordi Egyetem tanára. A vele készült interjút itt olvashatják el.

1,8 milliárdért épít Szlovákiába stadiont a magyar kormány

A Magyar Nemzet egy július 25-i kormányhatározatra hivatkozva azt írja, hogy a magyar kormány 5,9 millió eurót, azaz 1,8 milliárd forintot nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, Révkomárom (Komárno) – a szlovák másodosztályba története során idén először feljutó – csapatának.

Az összeg nagyságára itthon manapság már fel sem kapnánk a fejünket (Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, Kisvárdán például 1,5 milliárdért épül stadion), ám északi szomszédunknál ez kimagasló összegnek számít.

Az Új Szó arról írt, a szlovák kormány és a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) 2013-ban kezdődött tízéves stadionrekonstrukciós programjában a második és harmadik ligás együttesek összesen 750 ezer eurós támogatást kaptak, de a KFC semmit.

Nincs minden rendben a továbbképzések körül

Az átlag harmincórás tanfolyamok díja ötven- és százezer forint között van, az értékelésről a szervezők szolgáltatnak adatokat, ám annak valóságtartalmát alig ellenőrzik, – írja a Magyar Hírlap.

Tökéletesen elégedettek a továbbképzésekkel a pedagógusok – legalábbis a szervezők által beküldött adatlapok szerint. A gyanúsan egyöntetű pozitív minősítések nem sok segítséget adnak az érdeklődőknek, ellenőrzésre pedig csak szórványosan kerül sor: az Oktatási Hivatal havonta három-négy szervezőnél tart ellenőrzést és két-két továbbképzésüket vizsgálja meg, miközben a kurzusok száma ezer fölötti.

„Lelassulnak” az állami fogorvosok

Magyarországon az egészségbiztosító évente fejenként 2800 forintot költ fogászati ellátásra. Ez a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata szerint a fele a szükséges minimumnak – tudta meg a Magyar Idők.

A tb-betegeket ellátó fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, ám miután nem történt előrelépés, szeptember elején három napon át tiltakozásul várhatóan csak sürgősségi eseteket látnak majd el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .