Kanapéválasztás, avagy így válasszunk kanapét

0
381
FH

Ha új kanapét vásárolnál, de nem tudod, hogy melyik érné meg, ezzel nem vagy egyedül. Az összes típus és különféle stílus közül hatalmas feladat lehet megtalálni a nappaliba illő, modern kanapét. De miért is van ennyiféle?

Manapság a kanapék széles választéka elérhető, hogy megfeleljenek a fogyasztók igényeinek és preferenciáinak. Vannak, akik kis helyen élnek, így olyan kanapéra van szükségük, amely elég kompakt ahhoz, hogy elférjen a nappalijukban. Ennek alternatívájaként pedig ott vannak a nagycsaládosok, akiknek inkább egy óriási kanapé a vágyuk.

Vannak, akik a kanapét részesítik előnyben második ágyként, míg mások egy olyan bútort szeretnének, amely dönthető, hogy fel tudják rá polcolni a lábaikat pihenés közben.

A kanapék nemcsak a funkcionalitást szolgálják ki, hanem a stíluspreferenciáknak is megfelelnek. Vannak a század közepét idéző, letisztult vonalakkal díszített kanapék, és a viktoriánus korszakot jelképező, díszesebb darabok is. Emellett sokféle kárpit létezik: szövet, zsenília, velúr, bőr stb.

A háromszemélyes kanapé továbbra is a legnépszerűbb modern kanapé világszerte. Azonban még a hagyományos háromülésesek között is számos dizájnfajta áll rendelkezésre, legyen szó az esztétikai megjelenésről, a funkcionalitásról vagy egyszerűen csak az extra kényelemről.

Szekcionált kanapé

A népszerű választást jelentő szekcionált kanapék jellemzően két vagy három „szakaszra” oszlanak, amelyek összekapcsolódnak, hogy egy egészet alkossanak. Az alaptípus L alakú, ülőrésszel és heverővel egészül ki, ám ezen felül még sokféle stílussal találkozhatunk.

Vannak szekcionált kanapék, amelyek dönthető elemeket is tartalmaznak, ha szükség lenne rájuk. Ezenkívül most már testreszabható kanapék is elérhetők, így eldöntheted, milyen stílusú kanapét szeretnél az otthonodba az egyes darabok kiválasztásával, egészen az ülő-, és hátpárnákig.

Kétszemélyes loveseat

A loveseat kisebb, mint egy hagyományos kanapé, és jellemzően csak kétszemélyes. Többféle típusa létezik, beleértve a karfás ülőgarnitúrákat, illetve az egyszemélyes párnás ülőkéket. A loveseat fantasztikus választás azok számára, akik kis helyen is jól elférő kanapét keresnek.

Heverő

A heverő valójában egy hosszú, bővített fotel, amely arra szolgál, hogy az emberek ülve fel tudják tenni a lábukat. A szekcionált vagy szabványos kanapé oldalára gyakran egy lábtartót helyeznek el. Lehet kapni olyan kanapét is, amely az egyik oldalán egy heverőhöz csatlakozik, így válik L alakúvá.

Moduláris kanapék

Az utóbbi években az egyik legnépszerűbb kanapétípus az egyedi darabokból álló moduláris kanapé volt. Ellentétben a szekcionált kanapékkal, amelyek általában 1-3 nagy darabból állnak, a moduláris kanapékat tetszőleges formába lehet összeállítani. Mivel testre szabhatók, tökéletesek mind a nagy, mind a kis terekbe.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .