Iskolai sikkasztás: mégsem szűnik meg a nyomozás

0
959

Bár a rendőrség bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást, az ügyészség szerint továbbra is fennáll a bűncselekmény gyanúja. A gyanú szerint K. András, az előző munkahelyén, az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban az iskolai alapítvány pénzéből tett zsebre csaknem négymillió forintot.  A pénzt a szülők gyűjtötték össze táborozásra, kirándulásokra, gyerekeknek szánt jutalmakra. A pénzt K. András kezelte az alapítvány kuratóriumi tagjaként.

A tavasszal kirobban botrány után az V. kerületi kapitányság áprilisban kezdett nyomozni nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás gyanúja miatt. K. a pénzből 3,8 milliót időközben visszafizetett, egy másik iskolába ment dolgozni. A kapitányság a gyanúsított által előadott védekezés, és nyomozás során beszerzett adatok alapján arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette.

A nyomozás felügyeletét ellátó Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot és az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta. Ennek eredményeként az ügyészség megállapította, hogy a megszüntetésre idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni.

Erre tekintettel a kerületi ügyészség a megszüntető határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el. Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja.

Sajtóértesülések szerint K. András tavasz óta a budapesti Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban dolgozik napközis tanárként.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .