IDF: az Irán által Izraelre kilőtt mintegy 300 lövedék 99%-át elfogták

0
426
IDF

Daniel Hagari, az izraeli védelmi erők szóvivője szerint Irán mintegy 300 lövedékkel támadta Izraelt. A támadást az izraeli légvédelem a lövedékek 99%-át még azok Izrael területére történő belépés előtt megsemmisítette..

„Ez egy nagyon jelentős stratégiai eredmény”

– mondja egy reggeli sajtónyilatkozatában Danile Hagari.

„Az iráni fenyegetés találkozott az IDF légi és technológiai fölényével, erős harci koalícióval kombinálva, amely együttesen elhárította a fenyegetések túlnyomó többségét” 

Irán 170 drónt indított és egy sem lépett be Izrael légterébe. Izrael és szövetségesei mindegyiket lelőtték az ország határain kívül. További 30 cirkálórakétát indítottak el, és egyetlen egy sem lépett be Izrael légterébe – mondja. Hagari szerint közülük 25-öt lőtt le az izraeli légierő. Emellett Irán 120 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre. Sokukat a nagy hatótávolságú Arrow légvédelmi rendszer lőtte le, bár néhány rakétának sikerült megkerülnie Izrael védelmét, és eltalálta a dél-izraeli Nevatim légibázist. A Nevatim infrastruktúrájában kisebb károk keletkeztek, de a légibázis a megszokott módon működik. Az összehangolt támadás során egy maroknyi drónt és rakétát indítottak Irakból és Jemenből, bár egyik sem lépett be Izrael légterébe.

Izrael szombat este 19 órakor kapott hírt arról, hogy a Hamász elutasította a túszügyletre vonatkozó legutóbbi ajánlatot, de túlságosan az iráni támadásra koncentrált ahhoz, hogy nyilatkozatot tegyen

– mondta egy izraeli tisztviselő a The Times of Israelnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .