„Hangulatjelentést” írnak a kórházigazgatók

0
611
illusztráció, Forrás: Wikimedia Commons

A kórházigazgatóknak a hét minden napján reggel jelentést kell írniuk az állami fenntartónak az előző napi eseményekről, akkor is, ha semmi rendkívüli se történt – értesült a Népszava.

Az igazgatók egy része arról számolt be, hogy az egészségügyi kormányzat ezután nem a sajtóból akar értesülni az esetleges fennakadásokról a betegellátásban.

A lap által megkérdezett néhány kórházigazgató a régmúltból ismert hangulatjelentéshez hasonlította az Állami Egészségügyi Ellátó Központ igényét.

A napi jelentéseket előre megszerkesztett táblázatba kell beírniuk reggel nyolc óráig a hét minden napján, és a negatív és pozitív történéseket is fel kell tüntetniük. A feladatot valószínűleg az éjszakás nővéreknek kell elvégezniük a műszak letelte után.

A Népszava emlékeztet arra, hogy 2005 óta eddig is jelenteniük kellett a rendkívüli eseményeket, a miniszteri rendelet pontosan felsorolta, melyekről. Egy kórházvezető szerint az új regula csak a megfélemlítésüket szolgálja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .