Hahó, nemsokára ugrik Széchenyi, Bartók és Ady

0
1215

Július végéig, majd augusztus végéig lehet névértéken átváltani a húsz éve bevont ötezres, ezres és ötszázas bankjegyeket. Ezután már csak gyűjtői példányok lesznek.

Húsz évig lehet névértéken beváltani a forgalomból kivont forint bankjegyeket a Magyar Nemzeti Bank pénztáraiban. Közeleg a határidő három bankó esetében – figyelmeztet az MNB.

Július 26-ig cserélik be a Széchenyi István portréjával nyomott barna színű ötezrest, augusztus 30-ig pedig a Bartók Béla-féle zöld ezrest és a lila ötszázast, amiről Ady Endre nézett ránk.

Ezek

jogvesztő határidők, a törvény húsz évet ír elő a beváltásra,

ennek leteltekor értéktelenné válnak.

A jegybank felhívja a figyelmet arra, hogy néhány bank-és postafiókban szintén van lehetőség ezeknek a bankjegyeknek az átváltására, ám fontos tudni, hogy a bankok és posta az átváltást egyéb szolgáltatásuk (például számlavezetés) igénybevételéhez köthetik, továbbá díjat is felszámíthatnak érte. Célszerű az érintett hitelintézetek és a posta honlapján tájékozódni az átváltás lehetőségéről és feltételeiről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .