Habony burnuszban

0
1198
Flickr

A trónörökös média tanácsadója vezényelte le az ellenzéki újságíró meggyilkolását.
A 40 éves Szaud al Kahtani Skype-n irányította azt a 15 kommandóst, aki külön Dzsamal Khashoggi megölésére érkezett Isztambulba. A Reuters hírügynökség és az izraeli Haaretz szerint a trónörökös média tanácsadója ezt üvöltötte: hozzátok el nekem a kutya fejét! Elküldték neki Dzsamal Khashoggi levágott ujjait és lehet, hogy a fejét is. A kommandó tagja volt ugyanis egy kórboncnok, aki szétfűrészelte a szerencsétlen újságírót, akit állítólag csak kihallgatni akartak.

Kicsoda Szaud al Kahtani? A jogi egyetemen végzett és pilóta kiképzést is kapott. A légierőnél kapitányi rangot ért el. Szakterülete a média. Az interneten ő szervezi a kampányokat Mohamed bin Szalman trónörökös ellenségei ellen. Olykor ennél is többet tesz a trónörökösért: Libanonban Hariri miniszterelnök sokáig élvezte Szaúd Arábia támogatását, de elveszítette, amikor nem sikerült megállítania a siita Hezbollah előrenyomulását, melyet Szaúd Arábia ősi ellenfele, Irán támogatott. A média tanácsadó egy kémet telepített Libanon miniszterelnökének környezetébe. Majd a trónörökös Szaúd Arábiába hívta hivatalos látogatásra. Libanon miniszterelnöke meg is érkezett, de küldöttség helyett a média tanácsadó verő emberei vártak rá. Agyba-főbe verték míg alá nem írta: lemond Libanon kormányfői tisztéről! Életét is csak annak köszönhette, hogy Macron francia elnök közbelépett az érdekében.

Dzsamal Khashoggit hazahívta a média tanácsadó. Az ellenzéki újságíró csapdától tartott, és nem ment haza. Elment viszont Isztambulba, ahol már vártak rá a média tanácsadó gyilkosai. Szaúd al Kahtanit a botrány miatt állítólag félreállították, de nincs letartóztatta – közli a Haaretz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .