A független jelölt nyert az időközin

0
710

Újra Bán István független jelölt nyerte a megismételt időközi polgármester-választást a Tolna megyei Pusztahencsén. A 816 szavazásra jogosult közül 632-en vettek részt a választáson, 329-en szavaztak a győztesre, a szintén független jelöltként induló korábbi polgármesterre, Iker Ibolyára 298-an, öt szavazat érvénytelen volt.

 

Mint korábban a FüHü is megírta, a 930 lakosú településen 2017. december 17-én azért rendeztek időközi polgármester- és képviselő-választást, mert a testület tavaly szeptember 18-án feloszlatta magát. A Pécsi Ítélőtábla január 5-én a választási törvény megsértése miatt megsemmisítette a polgármester-választás eredményét, a bíróság azt állapította meg, hogy az akkor is a több (288) szavazatot kapó Bán István megszegte a kampánytilalomra vonatkozó szabályokat. Iker Ibolyára tavaly decemberben 269-en voksoltak.

A képviselő-választást nem kellett megismételni, a december 17-én megválasztott hat, független önkormányzati képviselő még nem tartotta meg a testület alakuló ülését –  emlékeztet az MTI.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .