Film készül a Weinstein-botrányról

0
841

A BBC készít dokumentumfilmet a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein amerikai sztárproducert övező botrányról.

Harvey Weinstein
Fotó: MTI/EPA/Peter Foley

A BBC azt írja, hogy az Ursula Macfarlane által rendezett egész estés filmben azok a színésznők is megszólalnak, akik „elég bátrak voltak ahhoz, hogy elmondják a történetüket”. Rajtuk kívül újságírók és hollywoodi bennfentesek is feltűnnek a filmben.

A Weinstein munkacímen futó dokumentumfilm megpróbálja feltárni, hogy a producer miként tudott annyi éven át visszaélni a hatalmával

és eltussolni a számtalan zaklatást és nemi erőszakot, valamint „rávilágít a Hollywoodban mélyen gyökerező szexizmusra”, és alaposan körbejárja, hogy a stúdiórendszer 1930-as évekbeli megjelenése óta miként vezetett a pénz és a hatalom birtoklása egyesek kizsákmányolásához és zaklatásához.

Tom McDonald, a BBC illetékese szerint a film

„bonyolult és kényes kérdéseket fog boncolgatni a bűnrészességről, a hallgatás áráról és a hatalom romboló hatásáról”.

Szerinte”amellett, hogy percről percre bemutatja az elmúlt hónapok eseményeit, a film visszatekint Hollywood múltjába is, hogy felidézze a hatalommal való visszaélés gyakorlatát egészen a kezdetektől, és bemutassa Harvey Weinstein felemelkedésének évtizedeit is”.

A Weinstein-botrány október elejei kipattanása óta legalább 75 nő beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy a producer, Hollywood egyik leghatalmasabb embere szexuálisan zaklatta őket,

több nőt meg is erőszakolt.

Weinstein továbbra is tagadja a vádakat. A londoni és a New York-i rendőrség is vizsgálja a Weinstein elleni feljelentéseket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .