Felháborító a fideszes luxusutazások keretének emelése

0
433
Facebook/Orban

Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő, a DK frakciószóvivő közleményében tiltakozik a kormány tagjainak utaztatására elkölthető keret 15 milliárd forinttal való megemelése ellen.

 

Az Orbán-kormány külön pénzügyi keretet tart fenn arra, hogy minisztereket és államtitkárokat utaztasson. Az Mfor.hu vette észre, hogy a kormány 15 milliárd forinttal emelte meg az utaztatási keretet, így az már

nettó 35 milliárd forintra, azaz adókkal együtt közel 50 milliárd forintra rúg.

Ehhez képest az ország kevesebb, mint fele ennyit, 20 milliárd forintot költ az inflációval minden évben átvert idősek kárpótlására, azaz nyugdíjprémiumra.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány kétszer annyit fog költeni a fideszes politikusok luxusutazásaira, mint nyugdíjprémiumra. Ez az adat mindent elmond arról, hogy a Fidesz mennyire becsüli azokat, akik végigdolgozták az életüket ebben az országban: fele annyira, mint a saját luxuspolitikusainak hobbiutazásait.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .