Ez volt ma – 2018. január 19.

0
801

A diákok nem akarnak zombik lenni, ezért többezren tüntettek a parlamentnél; külföldön tanulmányozza a kitoloncolás technikáját a kormány; már Michael Douglasra is rájár a rúd.

Tüntettek, mert nem akarnak agyonhajszolt zombik lenni

12 pontban fogalmazták meg követeléseiket a diákok, akik ma délután az Alkotmány utcában tüntettek. Két hetet adtak a kormánynak, hogy válaszoljon a követeléseikre. Fél öt után zuhogó esőben kezdődött a Ne menj suliba! tüntetés a Parlament előtt a Független Diákparlament szervezésében. A többezres diáksereg az oktatás modernizálásáért tüntetett. A tömeg negyed hét felé kezdett hazaindulni.

Külföldön tanulmányozzák a kitoloncolás technikáját

A „migránskampány” közepette csendben, titokban befogadott 1300 menekült ügyével párhuzamosan a kormány javában írja ki pályázatait a különféle státuszú menekültekkel kapcsolatos feladatokra. A decemberben a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) által közzétett 22 pályázatban milliárdos nagyságrendű keretösszeget hirdettek meg, 75 százalékos uniós térítéssel.

Autó hajtott a járókelők közé a Copacabana strandnál

Autó hajtott a járókelők közé helyi idő szerint csütörtök este Rio de Janeiroban, a híres Copacabana strandnál futó sétálóutcában. Egy nyolchónapos csecsemő meghalt, és legalább 15 ember megsérült.

A rendőrség Twitter-oldalán megjelent információk szerint a sofőrt őrizetbe vették. A rendőrség közölte: nincs arra utaló nyom, hogy terrorcselekmény történt volna.

60 éves lenne a Király

Szombaton lenne 60 éves Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy, aki az ország egyik felének még mindig a Király, a másik fele pedig azóta sem érti, hogy miért és hogyan lett ennyire népszerű. Még 17 évvel a halála után is rendszeresen cikkezik róla a bulvársajtó: halálának körülményei, életműve, családi kapcsolatai azóta is izgatják az embereket. A Facebookon számtalan Jimmy-emlékoldal van, legelszántabb rajongói pedig évről évre szervezik a koncerteket és egyéb megemlékezéseket a Királynak, aki halálával ért fel a csúcsra, és még médiatörténelmet is írt.

Susan Braudy írónő szexuális zaklatással Michael Douglast vádolta meg

Susan Braudy írónő, újságíró, Michael Douglas cégének egykori alkalmazottja pénteken feltárta, miként zaklatta őt szexuálisan a neves amerikai színész, producer az 1980-as évek végén. Douglas a múlt héten már cáfolta a történteket.  Az NBC televízió pénteki Today című magazinműsorában és a The Hollywood Reporter magazinnak az írónő egyebek között elmondta, hogy a színész a jelenlétében végzett önkielégítést.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .