Éveken át sikkasztott egy földhivatali dolgozó

0
802

Milliókat tett zsebre, végül a belső ellenőrzés buktatta le azt az ingatlan-nyilvántartási ügyintézőt, aki az eljárási díjakat kezelte. Mind a személyesen, mind az átutalással befizetett pénzekről ő állított ki számlát, kezelte a pénzt és pénztárjelentéseket készített.

Téves számlázás esetén stornó számlákat kellett készítenie, majd a javított számlákat és bizonylatokat is ő állította ki. A tévesen befizetett összegeket az ügyfeleknek kellett volna visszafizetnie.

Az alkalmazott azonban 2011 és 2015 között folyamatosan nagyobb összegeket sikkasztott el úgy, hogy az eredeti valós számlák helyett új számlákat állított ki, melyeken már kisebb összegek szerepeltek, a különbözetet pedig lenyúlta.

A dolgozót végül a Siófoki Járási Hivatal belső ellenőrzése kapta le, most vádat emeltek ellene jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás miatt.

A földhivatali ügyintéző 5 év alatt összesen 9,6 millió forintot sikkasztott el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .