„Épül-szépül” az Orbán-birtok

0
2865
Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

Nagyobb gödör, de felhúzott falak és tetőzet, készülő lift. Ezt tapasztalta két hónap elteltével Hadházy Ákos, amikor ismét felvételt készített az Orbán család alcsútdobozi titokzatos birtokáról.

Csaknem napra pontosan két hónappal első felvételei után ismét légiképeket készített Hadházy Ákos független képviselő az Orbán család Alcsútdobozon lévő birtokáról, amely sokáig egyszerű majorságként volt ismert. Ezt korábban Mészáros Lőrinc bérelte Orbán Viktor apjának cégétől, a magyarázat szerint mezőgazdasági gépek tárolására. Más jelek, például Nárcisz kutya ott tartózkodása, azt a gyanút kelti, hogy ez a birtok valójában a miniszterelnök családjának lakhelye.

Hadházy júliusban azt tapasztalta, hogy nagy kiterjedésű építkezés zajlik a birtokon. Mostani fényképei jelentős előre haladást rögzítettek a fotók.

„Épülszépül” a vidéki Magyarország, legalábbis a miniszterelnök családjának alcsútdobozi birtokán a földalatti létesítményeik – írta bejegyzésében a képviselő. Majd hozzáteszi: ha Ön hónapok óta keres építőmestert, de nem talál, vigasztalja és töltse el derűvel a tudat, hogy az Orbán-birtokon nem egészen két hónap alatt látványos változások történtek.

A képviselő felsorolja, milyen változást tapasztalt. Ha összevetjük a mostani képeket a július végi állapottal, örömmel láthatjuk: az eddig is óriási gödör (föld alatti épület: bunker?, wellnes részleg?, mélygarázs?, pince??) még nagyobb lett, a korábban alapozott bújócskás részeken pedig állnak a falak és részben bent vannak a gerendák is. Szerencsére lift is lesz, ez látszik az istálló előtti épületből. A kettes számú, egykori cselédszállásra végre felkerült a tető ácsolata és a szigetelés, elkészült a külső vakolat. József nádor (a király helytartója) puritánabb volt – jegyzi meg Hadházy, arra utalva, hogy a majorság egykoron a főrendé volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .