Elzárják az uniós pénzcsapot?

0
1046

A héten Magyarországon vizsgálódnak az Európai Unió szakértői. Az ötnapos auditon uniós támogatású projektek közbeszerzési ellenőrzés irányítási és kontroll mechanizmusait vizsgálja. 

 

A Portfolio számításai szerint a kormány akkor is el tudná érni az idén – az uniós pénzek kifizetésére és az adósságráta csökkentésére vonatkozó – két fontos gazdasági célját, ha „befagyasztanák” Magyarország felé az EU-támogatások kifizetését. A portál információi szerint nem valószínű ez a forgatókönyv, de ki sem lehet  zárni.

Ha ez tényleg így történne, akkor januártól hirtelen hatalmas forrásokra lenne szüksége az államnak, ugyanis az EU-pénzek brüsszeli megszakítását-befagyasztását sok idő „visszacsinálni”, a tavaszi választásokig viszont gőzerővel kell pörgetni itthon a pályázati kifizetéseket – írja a portál, amely konkrét számításokkal levezeti, miért véli úgy, hogy az idei célokat Orbánék mindenképpen el tudnák még érni.

Mint portálunk is beszámolt róla, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága (CONT) szeptember 18. és 20. között tényfeltáró küldöttséget küldött Magyarországra, ezn belül Felcsútra is, hogy megnézzék, mire költötték el az EU-tól kapottpénzkt egyes projektek eetében.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .