Eltemették Gyenes Judithot

0
1967
A sírba helyezik Gyenes Judith, az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik mártírja, Maléter Pál honvédelmi miniszter özvegyének urnáját a Rákoskeresztúri új köztemetõ 301-es parcellájában. MTI/Soós Lajos

Elbúcsúztak Gyenes Judithtól, az 1956-os forradalom hőse, Maléter Pál özvegyétől. Gyenes Judithot a forradalom szimbóluma, a 301-es parcella területén helyezték örök nyugalomra.

Ma eltemették Gyenes Judith, az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik mártírja, Maléter Pál honvédelmi miniszter özvegyének urnáját. A szertartásra a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában került sor. Gyenes Judith december 1-jén, 87 éves korában hunyt el.

Gyenes Judith élete végéig férje és a forradalom emlékét ápolta. Nehéz élete volt Maléter Pál kivégzése után, de rendkívül fontos szerepet játszott a forradalom hőseinek méltó újratemetésében. A rendszerváltás után 1990-ben 1956-os Emléklapot kapott, 1999-ben Maléter Pál Emlékéremmel, 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .