Elhunyt Baló György (1947-2019)

0
8362
wikipedia

Baló György magyar televíziós újságíró, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója.

1965-ben érettségizett, majd felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-angol-német szakára, ahol 1970-ben szerzett bölcsész diplomát. Diplomájának megszerzése után az MTV Híradójánál kezdett el dolgozni, előbb gyakornokként, majd szerkesztő-műsorvezetőként.

1975-től az MTV külpolitikai szerkesztőségének munkatársa, később a szerkesztőség helyettes vezetője lett.

1995-ben rövid ideig a magánszférába ment: egy magyar, majd külföldi többségi tulajdonú kft. ügyvezetője volt.

Főszerkesztőként irányította a TV 3-at. Ez a kábeltévé 1997-ben pályázott a meghirdetett földi sugárzású tévés frekvenciákra. A kétes körülmények közt lebonyolított pályázaton az Írisz TV/TV 3 vesztett az RTL-lel és a TV2-vel szemben.

Ezután 2000-ben visszatért a Magyar Televízióhoz, szerződéses műsorkészítőként dolgozott, működése során az Aktuális és a Záróra című műsorok készítésében vett részt.

A közszolgálati televízió több pályázatán a csatorna elnöki posztjára is pályázott. Mindkét alkalommal megkapta a kuratóriumi elnökség támogatását, de ez a civil kurátorokkal kiegészített testület egy alkalommal sem választotta meg. Utolsó politikai műsora Kassza címmel futott 2010 elején. 2010 júniusától nem került képernyőre.

2012. január 13-án távozott az MTV-től. 2015-től az RTL-nél műsort kapott Magyarul Balóval címmel, 2019. január 7-én este bejelentette hogy saját kérésére a műsor másnaptól felfüggesztésre kerül. Indoklása szerint pihenésre és kezelésre volt szüksége.
hirado.hu/wikipedia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .