Elbeszélgetett Orbánnal az EP-elnök a sorostervezésről

0
643

Antonio Tajani Göteborgban megerősítette az Indexnek, hogy valóban találkozott a magyar miniszterelnökkel. „Sok kétoldalú találkozóm van” – tárta szét a kezét. Amikor a nemzeti konzultációról kérdezték, elismerte, hogy ez is egy téma volt a sok közül, de szűkszavú volt arról, pontosan hogyan ment az egyeztetés. „Világossá tette az álláspontját” – mondta a magyar miniszterelnök válaszáról.

Mint korábban a Független Hírügynökség is megírta Guy Verhofstadt, az uniós képviselőtestület liberális frakcióvezetője szerdán a Twitteren közölte, hogy

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke be fogja kéretni a magyar uniós nagykövetet a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció leállítása érdekében.

A magyar kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár így reAgált: „ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról, és a betelepítési tervekről”.

Végül az a megállapodás született, hogy Tajani és Orbán Göteborgban, az EU csúcson találkoznak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .