Durván beszólt Trumpnak a világsztár

0
200

“Fuck Trump!” Ezt mondta kétszer is Robert De Niro a Tony-díj átadásán, New Yorkban, a közönség pedig felállva ünnepelt.

Robert de Niro közismerten Donald Trump nagy bírálói közé tartozik, Hollywood nagy többségéhez hasonlóan elveti az amerikai elnök politikáját és még inkább stílusát. Most hozzá hasonló stílusban válaszolt az Egyesült Államok elnökének, aki legutóbb teljesen magára maradt a G7 csúcsértekezleten, amire válaszként dühösen utasította az amerikai diplomatákat, hogy vonják vissza az aláírását a zárónyilatkozatról, majd hazugsággal vádolta meg szövetségesét, Justin Trudeau-t kanadai miniszterelnököt.

Robert de Niro az elnökválasztási kampány idején videót is közzétett:

Ezen közveszélyes idiótának nevezte Donald Trumpot, megállapítva róla, hogy tökéletesen alkalmatlan az Egyesült Államok elnökének. Trumpot ennek ellenére megválasztották. Részben azért, mert a Facebook korában megváltoztak a szabályok. Trump politikai stílusát televíziós valóságshow-kban alakította ki. Az amerikai kisemberek között aratott ezzel főként ott, ahol a globalizáció kárvallottjai többségben vannak.

Kaliforniában viszont Trump labdába sem rúghatott, ott fölényesen győzött Hillary Clinton, aki az elnökválasztáson ugyan több szavazatot szerzett, mint a jelenlegi elnök, de az USA-ban elektori rendszer van.

Vagyis a tagállamok elektorainak a szavazatai számítanak. Ebből pedig több jutott Trumpnak.

Trump novemberben újra választás elé néz, ezúttal nem róla, hanem a pártjáról és a kongresszusi helyek egy részéről szavaznak. Ám a kormánypárt megítélése elsősorban az elnöktől függ. Ha a republikánusok veszítenek, akkor Trump könnyen béna kacsává válhat, mivel egy demokrata többségű kongresszus mindent megtesz majd azért, hogy az amúgy is az orosz beavatkozást vizsgáló bizottsággal küzdő Trump valóban úgy járjon, ahogy Robert De Niro megfogalmazta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..