Diáklány lövöldözött az iskolában Oroszországban

0
420
TASZSZ

Egy nyolcadikos lány tüzet nyitott egy embert megölt, többet megsebesített, majd magával is végzett Brjanszk városában – jelentette a TASZSZ hírügynökség Moszkvából.

Eddig a hír, amely mint cseppben a tenger, jól jellemzi azt a feszültséget, mely a háborúzó Oroszország mindennapjaiban jelen van. Putyin 2022 február 24-én indította meg csapatait Ukrajna ellen, hogy “rendet csináljon ott.” Az akció látványos kudarcot vallott, de az orosz propaganda azóta is azt harsogja, hogy “igaz célok érdekében jogos a fegyverhasználat.” Vagyis meg lehet, sőt meg is kell ölni azokat, akik másképp gondolkodnak, viselkednek mint mi. Ha erre és a fegyver használatra tanítják a diákokat is Oroszországban, akkor nemigen lehet csodálkozni, hogy egy diáklány is fegyverrel akarja megoldani a problémáit. Éppúgy mint az Egyesült Államokban.

Szép nap ez a halálra

Ezt mondta két diák a Columbine középiskolában az USA-ban, ahol valóságos mészárlást végeztek az iskolában mielőtt velük is végeztek volna. 1999 április 20-a volt a szép nap a halálra amikor a két végzős diák végrehajtotta gyilkos és öngyilkos akcióját Colorado államban az USA-ban. A két ifjú gyilkos egy évig készült a véres akcióra, melyet szinte be is jelentettek hiszen az iskolai dolgozataikban dicsőítették az erőszakot. Egyikük ezzel a címmel adott be dolgozatot: Fegyverek az iskolában. A másik gyilkos diák verset írt arról, hogy egy kilőtt puskagolyó miképpen látja a világot.

A páros szorgosan gyakorolt egy közeli domboldalon, a céllövészettel azt akarták elérni, hogy minél több legyen az áldozat, minél “nagyobbat szóljon az ügy.”

Eredetileg azt tervezték, hogy az iskola éttermében bombát robbantanak, és a túlélőket lelövik, de utolsó percben lebuktak. Csak a kis teljesítményű bombák robbantak fel, melyek aztán felhívták a figyelmet a nagyobb robbanó szerkezetekre. Ezekután a két fiú fegyvert fogott, és megöltek 13 diákot és tanárt, további 20-at pedig megsebesítettek. Ez volt az első ilyen iskolai gyilkosság sorozat, amely miatt Columbine mészárlásnak hívják azóta is az Egyesült Államokban az iskolai lövöldözést amikor a diákok fegyverrel akarják megoldani a problémákat. Végül a két Columbine diák gyilkos öngyilkos lett éppúgy mint az orosz diáklány Brjanszkban. Pszichológusok szerint ezek öngyilkos akciók, amelyre kamaszkorban sokan érezhetnek kísértést mindenütt a világon. Csakhogy fegyverhez jutni egyáltalán nem könnyű a legtöbb országban, de az Egyesült Államok ebből a szempontból kivételt jelent. Most már úgy látszik, hogy az értelmetlen és megnyerhetetlen háborúban álló Oroszország is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .