A cseheknél Karel Gott és Lucie Bílá az örök érték

0
1000

A 78 éves Karel Gott 42. alkalommal is elnyerte a férfiak kategóriájában a legjelentősebb cseh könnyűzenei közönségdíjat, a Cseh (korábban: Arany) Csalogányt, amelyet 52. alkalommal ítéltek oda. A női énekesek kategóriájában az idén is Lucie Bílá vitte el a pálmát, immár 20. alkalommal.

A rákbetegségen átesett és emiatt két éve orvosi kezelés, illetve megfigyelés alatt álló veterán slágerénekes, Karel Gott adta át egy szombat esti prágai gálán a különleges életműdíjat Marta Kubisovának, a kommunista rendszer idején üldözött énekesnőnek, aki idén ősszel, 75 évesen vonult vissza a szerepléstől.

A női énekesek kategóriájában az idén is Lucie Bílá vitte el a pálmát, immár 20. alkalommal. A zenekarok mezőnyében a Kabát együttes végzett az első helyen, amely már 12 éve a legnépszerűbb bandája Csehországnak a rádiós közönségszavazás alapján.

Az idegen- és kisebbséggyűlölő dalairól ismert Ortel együttes a második legnépszerűbbnek bizonyult az idei szavazáson, akárcsak két éve, frontembere, Tomás Ortel pedig a harmadik legnépszerűbb férfi énekes lett.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .