Kezdőlap Címkék Weinstein

Címke: weinstein

Nemi erőszakkal vádolják Gérard Depardieu-t

0

A párizsi lapok értesülései szerint a fiatal táncosnő, aki egyben színésznőként is dolgozik, Gérard Depardieu párizsi házában próbált augusztusban. A próbák után édesanyja lakásába ment, ahol rosszul lett. Édesanyja tanácsára fordult a hatóságokhoz, melyek előzetes vizsgálatot indítottak. A 69 éves francia sztár – ügyvédjén – keresztül mindent tagad.

Gérard Depardieu négygyerekes családapa. 2013 óta orosz állampolgár. Az erről szóló okmányt személyesen Putyin elnök nyújtotta át a francia színésznek, aki nemzedékének egyik legnagyobb sztárja Franciaországban. Emellett bortermelő, aki maga sem veti meg a bort.

Számtalan botrányt okozott félig-meddig berúgott állapotban.

Depardieu  augusztusban egy filmet forgatott Párizsban, hamarosan pedig egy televíziós sorozatot láthatnak vele a nézők. A Gérard című sorozat a francia színész kalandjait mutatja be Japánban.

Franciaországban nagy figyelem kíséri a szexuális zaklatási világkampányt, mely Harvey Weinstein ügyével kezdődött Hollywoodban. Cannes-ban a filmfesztiválon Asia Argento külön sajtóértekezlet tartott, melyben felidézte, hogy épp ebben a városban erőszakolta őt meg a híres producer. Aztán persze Asia Argento kapcsán is furcsa ügyeket idézett fel a New York Times, aki 380 ezer dollárt fizetett egy fiatal fiúnak azért, hogy hallgasson szexuális kapcsolatukról. A fiú a kapcsolat idején nem volt még 18 éves, ezért a szexuális kapcsolat egy idősebb nővel bűncselekménynek számíthat Kalifornia államban.

Gérard Depardieu ügyét egyelőre Franciaországban vizsgálják,

de a sztár bármikor foghatja orosz útlevelét és elhagyhatja hazáját, ha ott el akarják ítélni nemi erőszak miatt.

Woody Allen leáll, bár nem éppen önszántából

0

Jövőre lesz az első olyan év, amikor nem mutatnak be új Woody Allen filmet. 1974 óta nem történt ilyen az amerikai rendezővel, aki a 48. filmjénél tart. Az eddigi utolsó filmjét (Egy esős nap New Yorkban) az idén ősszel mutatják be.

Woody Allen közismerten munkamániás, aki soha nem megy szabadságra. Mindig dolgozik, feltéve, hogy talál szponzort. Nos, ez 45 évig folyamatosan sikerült is neki, de most nem. Elvben most is lenne szponzor, hiszen az Amazonnal öt filmre kötött szerződést, s ebből még csak kettő készült el. A Hollywood Reporter viszont azt írja: a szexuális zaklatási botrányok miatt az Amazon felbontja vele a szerződést.

A neves rendezőt már régen kísérti nevelt lányának, Dylan Farrow-nak a vádja, mely szerint gyerekkorában szexuálisan molesztálta őt Woody Allen, aki persze mindent tagad. A család több ismerőse szerint a vádak mögött Woody Allen volt felesége, Mia Farrow áll, a pszichológus-szakértő is azt találta, hogy ő befolyásolta lányát. Az ügy akkor kerül újra elő, amikor lelepleződött Harvey Weinstein mint szexuális ragadozó, ami lavinát indított el, s ennek nyomán Dylan Farrow újra előállt a vádakkal.

Woody Allen nem ismeri el a vádak jogosságát, mint ahogy azt sem, hogy nincs szponzor az új filmjéhez. Ugyanakkor nem forgat. A rajongók tehát be kell, hogy érjék a már elkészült 48. filmmel. Lehet, hogy nem is lesz 49..

Tüntetés Hollywoodban a #MeToo jegyében

0

Tarana Burke, a  #MeToo hashtag kampány elindítója vezette azt a menetet Hollywoodban, amelynek résztvevői a szexuálisan inzultált nők és férfiak áldozatainak védelmében vonultak utcára.

Zömmel nők vettek részt a felvonuláson. Egyikük úgy nyilatkozott a Reutersnak hogy úgy érzi: sok-sok év után végre kezdik komolyan venni az abúzust.

A Weinstein-úgy kirobbanása óta számos neves amerikai művész, politikus ellen álltak ki nyíltan az egykori áldozatai – pontosabban azok, akik áldozatnak tartják magukat. Sok megvádolt be is ismert a vétséget, s van, akinek ez a karrierje végét is jelentette.

Ám mint Tarana Burke Facebook posztjában hangsúlyozta:

Minden egyes Harvey Weinstein-re sokszáz férfi jut a környéken, akik pontosan ugyanazt teszik.

Magyarországra is elért a Weinstein-ügy hulláma: mint a FüHü folyamatosan beszámol róla, (a többi között itt és itt ), nálunk is bukott hasonló zaklatási vádba már művész.

Ez volt ma – 2017. október 29.

0

Szaúd-Arábia visszatérne egy mérsékelt és toleráns iszlámhoz, Babos Tímea világbajnok, a nők felét, a férfiak ötödét érte már szexuális inzultus, Ferenc pápa elítélte a migránsok elleni hisztériakeltést.

Az áldozatok már nem mindig hallgatnak

A szexuális zaklatás jóval gyakoribb, mint ahogy korábban gondolták: Angliában és Németországban a nők csaknem fele tapasztalt ilyet. A nők 43 százaléka volt szexuális zaklatás áldozata Németországban míg a férfiak 12 százaléka számolt be erről. A YouGov kormányzati portál rendelte a vizsgálatot miután Harvey Weinstein hollywoodi botrányai után átszakadtak a gátak Európában is.

Korábban az áldozatok nagy része nem tett feljelentést és nem merte vállalni a nyilvánosságot az ilyen ügyekben. A fiatal nemzedékek azonban már másképp viszonyulnak ezekhez az ügyekhez, mint szüleik vagy nagyszüleik. Harvey Weinstein is azzal mentegetőzött, hogy ő még a hatvanas és hetvenes években szocializálódott, ezért nem érezte, hogy viselkedése nem felel meg a modern erkölcsi normáknak.

Nagyratörő vízió – Szaúd-Arábia egy vallásreform küszöbén?

A kép forrása: Euromoney.com

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg nem kis dologba vágta a fejszéjét, amikor a héten a kijelentette, hogy Szaúd-Arábiába „visszatérne egy mérsékelt és toleráns iszlámhoz”. Vajon ezt lehetséges megvalósítani? Egyáltalán mi vezetett oda, hogy a szaúdi uralkodócsalád egy több évszázados hagyományt és a helyi vallási vezetéssel kötött megállapodást rúgjon fel?

A 32 életévét betöltő Mohamed bin Szalmán koronaherceg, aki idén nyáron apja látványos politikai húzásával lett a szaúdi trón várományosa, kedden több mint kétezer ember előtt arról beszélt, hogy ő egy teljesen új Szaúd-Arábiát hozna létre.

Babos Tímea párosban világbajnok

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova nyerte meg a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét. A magyar-cseh páros a vasárnapi fináléban döntő rövidítésben 4:6, 6:4, 10-5-re legyőzte a Kiki Bertens, Johanna Larsson holland, svéd duót.

Ferenc pápa elítélte a nacionalizmust és a migráns ellenes hisztériát  

Nem az árokásás idejét éljük! – mondta a katolikus egyházfő a Vatikánban, ahol részt vett egy kétnapos tanácskozáson.

A katolikus egyház az Európai Unióban – ez volt a konferencia címe. A résztvevők nemcsak a katolikus egyházat, de más vallásokat is képviseltek. A pápa mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a „béke törékeny”, nagyon könnyű tönkretenni. Utalt a két világháborúra, melyek tönkretették egész Európát. Hangsúlyozta: a nacionalizmus és a helyi érdekek képviselete ellentétes az európai egység gondolatával, melyet az alapító atyák oly merészen képviseltek.

Sajnálkozva említette, hogy Európában olyan kevés gyerek születik. Ennek szerinte nemcsak az abortusz az oka, hanem az is, hogy sok fiatal pár nincs olyan anyagi helyzetben, hogy gyereket vállaljon.

Szabadságharc helyett érdemes partnereket keresni Brüsszelben

Újabb magyar siker Brüsszelben: megtöbbszörözte az Európai Parlament az ingyenes InterRail-bérletprogram jövő évi büdzséjét, így bizonyos, hogy 2018-ban a kezdeti néhány tucat után több ezer magyar fiatal lehet részese az egyedülálló programnak. Kitartó munka eredménye, hogy

az európai fiatalok utazását segítő program – az ellendrukkerek várakozásával ellentétben – nem hogy elsorvad, hanem a most megszavazott tizenkétmillió eurós éves keretből új szintre emelkedik.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK