Kezdőlap Címkék Védőoltás

Címke: védőoltás

Újabb Covid járvány? – A veszélyeztetett csoportok védőoltását javasolják Németországban

A német egészségügyi miniszter elsősorban a veszélyeztetett csoportoknak ajánlja a védőoltást, mert az ünnepek idején megnövekszik a fertőzés veszélye.

“Három héttel karácsony előtt most van az optimális ideje annak, hogy a veszélyeztetett csoportok megkapják a Covid 19 elleni védőoltást” – figyelmeztette honfitársait Karl Lauterbach egészségügyi miniszter, akiről a Deutsche Welle siet tudatni, hogy maga is járvány szakértő vagyis nem a levegőbe beszél. Az időzítés azért fontos, mert idő kell amíg a védőoltás kifejti hatását márpedig a karácsonyi – újévi időszak a nagy összejövetelek ideje tehát a járvány veszély fokozott. Németországban a védőoltásokkal foglalkozó szakmai központ évi egy injekciót javasol a Covid 19 vírus ellen azoknak, akik valamilyen veszélyeztetett csoporthoz tartoznak. Az egészségügyi miniszter figyelmeztette a német közvéleményt , hogy ez a vírus nem olyan mint a hagyományos influenzáé, annál veszélyesebb különösen azoknak, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

A baj az, hogy Európában a járványt követő felszabadult időszakban immár alábecsülik a Covid hatását.

“A hosszú lejáratú Covid hatást még nem ismerjük eléggé, és még nem találtuk meg vele szemben a hatékony gyógymódot” – hangsúlyozta az egészségügyi miniszter egy tudományos konferencián.

Újra nő a Covid fertőzöttek száma Németországban, de nem fenyeget pandémia

“1700 új Covid megbetegedés jut 100 ezer emberre minden héten“ – ismertette a járvány adatait Karl Lauterbach. Különösen az okoz gondot, hogy a megbetegedések zömét olyan omicron variáns okozza, amely ellenálló lehet egyes védőoltásokkal szemben. Omicron XBB.1.5 ennek a veszélyes variánsnak a neve, melyet Németországban Krakennek neveztek el. Ez a variáns könnyen épít ki erős kapcsolatot a megcélzott testrésszel, épp ezért nehéz ellene védekezni.

Nem fenyeget pandémia – mondják a szakértők: ”a jelenlegi járvány adatok azt mutatják, hogy a számok nem érik el azt a magasságot mint a pandémia idején. Ez főként annak a következménye, hogy a lakosság döntő többsége be van oltva, és különösen igaz ez a veszélyeztetett csoportokra” – nyilatkozta a Deutsche Wellenek Lars Schaade, a Robert Koch országos egészségügyi intézet vezetője.

Orbán és a Pfizer védőoltás

Orbán Viktor, magyar miniszterelnök szokásos pénteki rádiós nyilatkozatában büszkén megemlítette, hogy szerzett 2 millió vakcinát vagyis bőven van lehetőség mindenki számára, hogy védőoltást kapjon. Érdekes módon a kormányfő azzal nem dicsekedett el, hogy a vakcinát az Európai Uniótól szerezte, melyet nagyképűen korábban elutasított mondván nekünk már nem kell az uniós gyógyszer alapból védőoltás!

A Euronews értesülései szerint a magyar diplomaták szószerint könyörögtek azért, hogy újabb Pfizer szállítmány érkezzen. Kiderült ugyanis, hogy az 5-11 éves gyerekek oltásához csakis a Pfizer vakcina alkalmas.

Az Európai Gyógyszerügynökség nemrég hagyta jóvá az 5-11 éves gyerekek oltását a Covid 19 vírussal szemben.

Gulyás Gergely kancellária miniszter még kedden is dicsérte azt a magyar döntést, hogy hazánk az EU tagjai közül egyedül nem kért több Pfizer oltást Brüsszeltől.

Az egyre rosszabb járvány adatok minden bizonnyal józanságra intették Orbán kormányát, amely most az oltási kampány meghosszabbításával próbálja meg kivédeni a negyedik hullámot, amely nemcsak az egészségügyet, de az egész magyar társadalmat megviseli hiszen arra készítették fel, hogy „nem lesz negyedik hullám”…

Brüsszel 250 millió eurós járvány támogatást ad

Orbán Viktor kormánya egyáltalán nem siet elismerni, hogy a brüsszeli bizottság járvány kezelő támogatásai igen fontosak minden tagállam számára. Most Brüsszel 250 millió eurós támogatással járul hozzá ahhoz, hogy Magyarország a járványt leküzdje. Ebben benne van a Pfizer védőoltások költsége plusz az a juttatás, melyet a Covid osztályokon dolgozó orvosok és ápolók kapnak mintegy hétezren.

Végképp veszélyben a helyreállítási segély

A német kormánykoalíció közös programjában állást foglalt amellett, hogy Magyarország és Lengyelország csakis úgy kaphasson pénzt a pandémia utáni helyreállítási alapból, ha betartja a jogállami normákat. Merkel kancellár kompromisszumot keresett és gyakran talált is Brüsszel vitájában a magyar illetve a lengyel kormánnyal. Az új német kormány viszont, melyet a szociáldemokrata Olaf Scholz vezet majd keményebb álláspontot vár el Brüsszeltől. A külügyminiszter a zöldeket képviselő Baerbock asszony lesz. Az Európai parlamentben a zöldek voltak Orbán Viktor rendszerének leghangosabb és legkövetkezetesebb bírálói úgyhogy nagy valószínűséggel a magyar diplomácia immár falba ütközik majd Berlinben is.

Minden évben oltás a Covid ellen?

A koronavírus ellen is évenként kellene védőoltást adni. Erről beszélt Kína egyik vezető vírus szakértője. Sao Jiming a pekingi Global Timesnak azt mondta: lehet, hogy évente meg kell ismételni a Covid védőoltást, de nem biztos, hogy erre szükség is lesz. A kínai szakértő hivatkozott azokra a külföldi szakértőkre, akik  harmadik oltást is javasoltak a védettség érdekében.

Albert Bourla, a Pfizer főnöke a CNBC televízióban beszélt erről mondván minden 12 hónapon belül szükség lehet egy új oltásra.

A kínai szakértő hangsúlyozta, hogy egyetlen vakcina sem jelent száz százalékos védelmet a koronavírus különböző mutációi ellen.

Ismertette a Pfizer amerikai oltási kampányának adatait. Eszerint két Pfizer oltás után is 5800 amerikai fertőződött meg a Covid-19 vírussal. Közülük 74-en meg is haltak.

Chilében rendkívül gyors és sikeres oltási kampányt hajtottak végre, majd pedig felmérték az eredményt. Minden vakcina jól vizsgázott, kivéve a kínai Sinovac-ot. Ez a vakcina csak 67%-os védelmet nyújtott. Igaz, hogy 80%-ban garantálta azt, hogy az illető nem hal bele a vírus fertőzésbe.

A kínai szakértő szerint ez már elfogadható eredmény. A lényeg az, hogy a vakcina szinte mindenki számára olyan védelmet nyújt, hogy a betegség nem lesz olyan súlyos, amellyel már kórházba lehet kerülni.

A kínai szakértő elismerte, hogy még nagy a bizonytalanság, de minden vakcina jobb mint a vírus fertőzés, amely eddig már több mint 3 millió ember halálát okozta a világon.

Nem a védőoltás a bűnös

Tegnap „Hirtelen halál a védőoltás után” címmel számoltunk be a sokakat érdeklő esetről, amit az a tény helyezett a figyelem középpontjába, hogy egy egészséges 41 éves nő a Pfizer-BioNtech védőoltás megkapását követően két nappal váratlanul és látszólag minden orvosi előzmény nélkül meghalt.

A Porto IPO kórház tisztviselőjének, aki két nappal a Covid-19 elleni oltást követően halt meg a szokásos boncoláson túl az illetékes portugál szervek kiegészítő boncolást is elrendeltek.

„A halál okára való hivatkozás nélkül, amelyre az igazságügyi titoktartás vonatkozik,

a ma [kedden] elvégzett orvosi-jogi boncolásból származó előzetes adatok nem mutatnak semmilyen összefüggést a halál és az oltás között.”

– áll az Igazságügyi Minisztérium közleményében.

Vita a Covid-19 védőoltásról Németországban

Mainz városában fedezte fel egy török házaspár az első hatékony védőoltást a Covid-19 vírus ellen. Vajon Mainz polgárai beadatnák maguknak a védőoltást? Ezt kérdezte az utcán sétálgató német polgároktól a közszolgálati Deutsche Welle riportere.

„Hát, én még egy kissé bizonytalan vagyok. Még információkra van szükségem ahhoz, hogy eldöntsem: akarom-e a védőoltást vagy sem?!” – mondja egy középkorú hölgy, aki fegyelmezett németként siet hozzáfűzni:

„ha a kormány alaposan megvizsgálja és ajánlja a védőoltást, akkor természetesen beadatom magamnak!”

Egy fiatalember viszont határozottan nemmel válaszolt: „semmiképp sem! Nincsen semmi értelme! Az emberek ugyan azt mondogatják, hogy van, de erről szó sincsen. Itt van a normális influenza elleni védőoltás, melyet az emberek beadatnak maguknak. Aztán mégiscsak sokan megkapják az influenzát az oltás ellenére is. Ezért nem látom semmi értelmét annak, hogy beadassam magamnak a Covid-19 védőoltást. Csak akkor lennék erre hajlandó, ha 100%-os lenne a garancia, de ilyen nincs!”

A BioNtech, amely Mainzban működik időközben közölte: 95%-ra emelkedett a védőoltás hatékonysága. Ezért a Pfizer, amely korábban felvásárolta a BioNtechet, azzal a kéréssel fordult az amerikai hatóságokhoz, hogy rendkívüli gyorsasággal végezzék el az ellenőrző vizsgálatokat, hogy a lakosság mielőbb megkaphassa a védőoltást a járvány ellen.

Mi van a mellékhatásokkal?

Eziránt érdeklődik egy német polgár Mainzban: „mióta ismerjük ezt a vakcinát ? Két vagy három hónapja? Mi van akkor, ha tíz év múlva valamilyen kínos következménye lesz? Akkor majd újabb védőoltást kapunk a korábbi védőoltás ellen?! Egyelőre nem tudjuk, hogy mit adnának be nekünk, ezért én nem akarom ezt a védőoltást.”

Egy fiatal nő sokkal pozitívabb: „én minden bizonnyal beadatnám a Covid-19 védőoltást. Igaz, hogy várnék vele egy fél évig, mert addig még sok minden kiderülhet, de biztos, hogy beadatnám a védőoltást.”

Egy 25 éves fiatalember realista módon közelít a problémához: „én nem adatnám be a védőoltást, de előbb vagy utóbb rákényszerülnék, mert lesznek helyek, ahova nem engednek be, ha nem igazolom, hogy megkaptam az oltást. Ezért végül is én is beoltatnám magam.”

Egy 25 éves lány a nagyszülei miatt vállalná az oltást:

„nagyon közel állok a nagyszüleimhez, ezért mindenképp beoltatnám magam amikor lehet. Sokan félnek a mellékhatásoktól, de én nem.”

Egy 15 éves lány gyanakszik: „én nem oltatnám be magam. Lehet, hogy microchipet ültetnek be. A kormány mindent tudni akar rólunk, be akar avatkozni az életünkbe. Lehet, hogy az oltóanyag legyengítené az immunrendszeremet, ezért én nem adatnám be a védőoltást.”

Ez összeesküvés elmélet, de sokan hitelt adnak neki Németországban is, az USA-ban az emberek egyharmada ad ilyen válaszokat – mondja végül a riporter, aki hangsúlyozza: a németek 60%-a igennel válaszol a Covid-19 védőoltásra, 40% habozik vagy nem akarja az oltást, mert tart annak mellékhatásaitól.

Vakcinák versenye

48 védőoltást fejlesztettek ki a Covid-19 ellen. A magyar miniszterelnök azt mondta, hogy az első szállítmány decemberben vagy januárban megérkezhet. Ursula von der Leyen nem ilyen optimista.

Oroszországban már oltják Moszkva lakóit a Covid-19 ellen. Magyarország tárgyal Oroszországgal és Kínával is a vakcináról, melyet Nyugaton sokan gyanakvással szemlélnek.

Védőoltás nacionalizmus hátráltatja a Covid-19 elleni globális küzdelmet

„A kormányok nemzeti megoldásokat keresnek bár nincs egyetlen ország se, mely rendelkezne a szükséges alapanyokkal” – mondja a Merck gyógyszer óriás egykori igazgatója, aki a Politiconak nyilatkozott.

184 állam vesz részt a COVAX együttműködésben, melynek célja az, hogy a Covid-19 védőoltás minél többen kaphassák meg az egész világon. Az együttműködés a WHO támogatásával alakult meg, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy Trump Amerikája kimaradt a rendszerből. Putyin Oroszországa ugyancsak.

Trump egy tábornokra bízta a védőoltást

Anthony Fauci, akit az USA elnöke többször is a földbe döngölt, de továbbra is ő Trump fő vírus szakértője, úgy nyilatkozott a Politiconak, hogy Amerikában egy négy csillagos tábornok a felelős a programért, a neve Gustave Perna.

Kezdetben a kínaiak is elzárkóztak az együttműködéstől, de később rájöttek arra, hogy globális problémáról van szó, ezért csatlakoztak a COVAX-hoz.

Lesz-e elég oltóanyag?

Jim Robinson, a Merck egykori igazgatója úgy véli, hogy az USA-ban és másutt sokkal több védőoltást állítanak elő mint amennyi a saját lakosságnak kell, de a gondot az jelenti, hogy miképp fogják ezt exportálni? Hogy kapnak belőlük a szegény államok?

„Öt kontinensen 30 államban elosztó központokat hoztunk létre, mert tudjuk azt, hogy a járvány csak akkor ér véget, ha mindenki védetté válik.”

EU: 700 millió védőoltás

Tudatosan többet rendeltünk a Covid-19 védőoltásból, hogy segíthessük a szegényebb országokat is – hangsúlyozta Ursula von der Leyen. Az EU tagállamok össznépessége jelenleg 446 millió vagyis bőven juthat exportra is. Mindez természetesen attól függ, hogy a Covid-19 védőoltások közül /jelenleg 48 féle verseng egymással/ mikor melyik mutatkozik igazán hatékonynak. Ursula von der Leyen szerint áprilisban kezdődhetnek meg a védőoltások amennyiben az előszerződésekben biztosított oltóanyagokat addigra engedélyezik.

Meddig tart a védettség?

A Covid-19 ellenanyaga gyorsan eltávozhat az emberi szervezetből. „Ezért nem tudjuk megmondani, hogy a védettség meddig tart” – ismerte el Peter Piot, a brüsszeli bizottság elnökasszonyának vírus tanácsadója, aki a Politiconak nyilatkozott.

Nem terveznek tömeges Covid-19 védőoltást Kínában

A járványnak vége, ezért csak azok kapnak védőoltást, akik a frontvonalban vannak: elsősorban az egészségügyi dolgozók – közölte a China News Service tudósítójával a járvány megelőző központ vezetője Pekingben. Dr. Gao Fu szerint, ha újra kitörne a járvány, akkor vennék fontolóra a tömeges védőoltást az 1,4 milliárd lakosú Kína egyes tartományaiban.

Mi van, ha olyan Covid-19 járvány törne ki mint Vuhanban? Akkor bizony elrendelnénk a tömeges védőoltást – ismerte el a járványmegelőző központ vezetője.

Hszi Csinping elnök nemrég hatalmas ünnepségen tüntette ki azokat, akik a járvány elleni harcban döntő szerepet játszottak. Az orvosok és ápolók ezrei az elmúlt hónapokban szinte éjjel-nappal a betegek mellett voltak a járvány kórházakban. Az eredmény szembetűnő: bár a járvány Kínából indult el – egészen pontosan a 11 milliós Vuhan városából – a hatalmas országban mégiscsak 90 ezer vírus fertőzést regisztráltak és „csak” 4734-en veszítették életüket. Ehhez képest az Egyesült Államokban a halálos áldozatok száma már meghaladja a 190 ezret…

8 kínai vakcina verseng

Pekingben semmit sem bíznak a véletlenre, ezért több kutató központ is lázasan dolgozik a Covid-19 védőoltáson. Korábban a járvány megelőző központ vezetője szeptemberre ígérte az első vakcinát, de valószínűleg csak később lesz általánosan használható oltóanyag. A kínaiak versengenek brit és amerikai gyógyszer kutatókkal is, hogy elsőként hozzanak létre hatékony oltóanyagot a Covid-19 vírus ellen.

Augusztusban maga Gao Fu doktor is megkapta az egyik kísérleti védőoltást. Ezt a televízióban is megmutatták, hogy növeljék a lakosság bizalmát. A SinoPharm állami gyógyszer kutató vállalat már korábban is közölte: a cég 30 vezetőjén próbálták ki a vakcinát mielőtt átadtak volna klinikai tesztelésre a kórházaknak Kínában.

Brazíliában nem lesz kötelező a Covid-19 védőoltás

Második a világon a vírus halálozások terén a legnépesebb latin-amerikai ország, ahol eddig több mint 121 ezer ember vált a korona vírus áldozatává. Maga Jair Bolsonaro elnök is, aki sokáig elviccelte a járványt, majd megkapta a vírusfertőzést. 

Brazília 346 millió dollárt szán arra, hogy oltóanyagot vásároljon a Covid-19 vírus ellen. Jair Bolsonaro elnök sietett megnyugtatni a közvéleményt: nem lesz kötelező a védőoltás!

Ausztráliában ingyenes lesz és kötelező

Ezt közölte az ország miniszterelnöke. Ausztráliát jóval kevésbé érintette a koronavírus járvány mint Brazíliát, de a konzervatív kormányfő mégiscsak azt szeretné, ha hazája lenne az első, ahol a lakosság 95%-a védőoltást kap a Covid-19 ellen.

A vita világszerte zajlik

Az oltás ellenfelei azzal érvelnek, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a lóhalálában kikísérletezett vakcinák biztonságosak. Másrészt arra hivatkoznak, hogy a lakosságnak csak kis százalékát fertőzi meg a Covid-19 vírus. Ha pedig kevés a fertőzött, azzal elbír az egészségügy – legalábbis a fejlett országokban. Európában az utóbbi hetekben már csak nagyon kevesen halnak bele a koronavírus járványba.

Kínos utóhatások

A vírus fertőzés szövődményei nagyon meggyengíthetik az emberi szervezetet, ezért a túlélők munkaképességét is csökkentik. Jó példa erre Boris Johnson brit miniszterelnök, aki csak félgőzzel kormányoz azóta, hogy felépült a Covid-19 fertőzésből. Hasonló a helyzet Jair Bolsonaro brazil elnök esetében is. Egyes hírszerzői jelentések szerint Kim Dzsong un is átesett a Covid-19 fertőzésen, és azért fogja vissza jelentősen munkatempóját. Észak Koreában hivatalosan nincs Covid-19 járvány, de intenzív küzdelmet folytatnak vele szemben…

DK – Állami támogatást minden védőoltásnak!

0

Demokratikus Koalíció arra szólította fel a magyar államot, hogy ne csak a kisgyermekek kötelező védőoltásait fizesse ki, hanem az ajánlottakat is.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a védőoltások jelentős részét az állam nem támogatja. Olyan ajánlott oltások maradnak ki a támogatotti körből, amelyek nagyon komoly betegségekkel szemben nyújtanak védettséget, mint például az agyhártyagyulladás, a rotavírus vagy a hepatitisz – hívta fel a figyelmet.
Ezeknek az oltásoknak az állami támogatása összesen tízmilliárd forintba kerülne, pontosan annyiba, amennyit a magyar állam negyedév alatt elkölt propagandára – emelte ki.

A politikus kijelentette, hogy amelyik kormány nem képes kifizetni ezeket az oltásokat, az nem alkalmas a munkájára.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy az Európai Parlamentben senki nem támogatja az illegális bevándorlást.

https://www.facebook.com/dk365/videos/278270939716727/

Arra is megkérték a DK-s politikust, hogy véleményezze a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szavait, aki, miután az ATV-ben a Fidesz támogatottságának növekedéséről kérdezték, azt felelte, hogy sok a patkány Magyarországon. Dobrev Klára a többször is feltett kérdésre mindig azt válaszolta, hogy nem látta a riportot. Egyúttal azt kérte, ne őt, hanem Bangóné Borbély Ildikót kérdezzék arról, hogyan értette a szavait.

Állami idiotizmus: az olaszok megszüntetnék a kötelező oltást

Az olasz felsőház már megszavazta, hogy ne legyen kötelező a gyerekek tíz betegség elleni kötelező védőoltása. A húsz éve meghamisított „kísérleti vizsgálaton” alapuló oltásellenesség ragályosan terjed a világban, s olyan támogatója van, mint Donald Trump. A szomszédban tombol a kanyaró.

A múlt héten az oltásellenes nézeteket valló kormánykoalíció (5 Csillag Mozgalom-Liga) többségi szavazatával megszavazták a felsőházban, hogy egészítsék ki az egy éve hozott törvényt: ne legyen kötelező beadni a kisgyerekeknek a tíz betegségre készült oltásokat.

Az erről tudósító CNN megjegyzi, hogy 2017-ben (Románia után) Olaszországban regisztrálták a legtöbb, 5004 kanyarós megbetegedést, az Európai Gazdasági Térségen belül 34 százalék az olaszországi esetek aránya.

A koalíció mindkét pártjában azzal érvelnek, hogy a kötelező oltások

„elriasztják az iskolai befogadást”.

A Liga-elnök és belügyminiszter Matteo Salvini júniusban kijelentette, hogy a 10 kötelező oltás – beleértve a kanyarót és a tetanuszt – „haszontalan és sok esetben veszélyes, ha nem káros”.

Az oltásellenességnek olyan hívei vannak, mint például Donald Trump amerikai elnök, aki ugyanazt az érvet hangoztatja, ami az oltásellenesség „alapja”, hogy az autizmust okoz a gyerekeknél.

Holott a bizonyíték – ahogyan erről nemrégiben írtunk

közönséges hamisítványon alapul:

éppen húsz éve egy gyógyszergyáraktól sok kártérítési pénzt remélő brit ügyvéd felbérelt egy orvost, aki az egyik rangos orvosi lapban publikálta aztán „tanulmányát”. Eszerint (12 gyerek megvizsgálása alapján) összefüggés van az autizmus és a mumpsz, kanyaró, rubeola elleni kombinált védőoltás (MMR) között.

Ezután Nagy-Britanniában 90-ről 60 százalékra csökkent az MMR-ben megbízó szülők aránya, és rohamosan esett az oltást beadók száma is. A „tanulmány” aztán partot ért az Egyesült Államokban is, ahol már az ezredfordulón 125 ezer gyerek nem kapta meg a védőszurit.

Andrew Wakefieldet és Richard Barr ügyvédet 2004-ben leplezte le egy oknyomozó újságíró, az orvosi lap visszavonta a cikket és bocsánatot kért. Azóta vizsgálatok (gyermekek) tízmillióit végezték el, s egyik se támasztotta alá a Wakefield-féle állítást.

Sajnos ennek ellenére amerikai hírességek (Charlie Sheen, Jim Carrey, Alicia Silverstone, Rob Schneider színészcsillagok) és maga Trump is az oltásellenesség támogatói lettek, aminek következtében

drámaian nő a kanyarós megbetegedések száma az USA-ban is.

Az Európai Bizottság kidolgozott egy ütemtervet Megerősített együttműködés a védőoltásokkal megelőzhető betegségek ellen címmel, miután a WHO regisztrálta, hogy a kanyarós esetek száma

Európa-szerte megdöbbentő mértékben nőtt: 2017-ben négyszer annyi, mint 2016-ban

– olvasható a Magyar Tudományos Akadémia áprilisi közleményében. Ugyanaznap az Európai Parlament állásfoglalást bocsátott ki, amelyben közegészségügyi veszéllyé nyilvánították a védőoltások számának csökkenését, az egyre erősödő oltásellenességet, amely már jelenleg is érezteti a hatását.

S hogy ne ringassuk magunkat hamis illúzióban, érdemes felidézni, hogy a szomszédságunkban, Romániában már több, mint 11 ezer kanyarós megbetegedést találtak, amelyekben eddig legalább 40-en haltak meg. Romániában nem kötelező a gyerekek beoltása. Havonta vagy húszezer szülő tagadja meg a gyerek beoltását.

Nálunk addig nincs baj, amíg sikerül megőrizni a beoltottság jelenlegi magas, mintegy 90 százalékos arányát. Csakhogy – idézett cikkünkben olvashatóan – hazánkban is 27 százaléknyi felnőtt, kétmillió ember vallja ugyanazt, mint

az őrületet most állami politika rangjára emelő szélsőséges olasz kormány, hogy a védőoltás több bajt okoz, mint amennyi haszna van.

Amit kockáztatunk. A mindenféle összeesküvés-elméletekben (háttérhatalmak) is hívő oltásellenesek korábban pusztító, mostanra nagyrészt eltűnt súlyos betegségek újra-megjelenését kockáztatják. Ezek (a Webbeteg összeállítása alapján): tuberkulózis, diftéria, avagy torokgyík, szamárköhögés, tetanusz, járványos gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz, rubeola, pneumococcus, hepatitisz B, haemophilus influezae B. Ezek a kötelező oltások. Ezen felül vannak a hozzáférhetők, olyanok, mint a rotavírus, bárányhimlő, kullancs encephalitis, influenza, hepatitisz A, és a legújabban a lányoknak ajánlott méhnyakrák (HPV) elleni szer.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK