Kezdőlap Címkék Mém

Címke: mém

Kriptopénz: 7000%-os haszon a piacon

Pepe, aki egy emberarcú béka mém, csodát tett az általában szélsőségesen ingadozó kripto piacon, ahol most éppen szélcsend uralkodik.

7000%-ra ugrott Pepe 17 nap alatt, 1,8 milliárd dolláros piac jött létre villámgyorsan. Pepe nem egyedül ugrott ekkorát, a hasonló mémek is jól szerepeltek: egy hét alatt 2,6 milliárd dolláros piac jött így létre.

“Mindez olyan időszakban következett be amikor a kripto piacokon nincs túlságosan nagy mozgás.

Mintha a kripto kereskedők ilyen mémekkel akarnák kiélni a kockázati hajlamaikat” – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Todd Groth, a CoinDesk Indeces kutatási osztályának vezetője.

Pepe tündöklése és visszaesése  is villámgyors volt: az április 17-én piacra dobott mém még egy dollár centet sem ért, aztán 17 nap alatt felfutott. Május 5-re 7000%-os eredményt produkált. Aztán most hétfőn már 60%-kal csökkent az értéke. Még mindig 740 millió dolláros a piaca, amely a harmadik helyezést jelenti ebben a furcsa versenyben. A Dogecoin és a Shiba Inu előzi meg: 10 illetve 5 milliárd dollárral. Mindezek internetes viccnek indultak, de komoly pénz lett belőlük.

A mémek 2021-ben tűntek fel a kripto piacon. Ezeknek kizárólag spekulációs értékük van. Ebben különböznek a bitcointól vagy az ethertől.

Miután a mém kereskedés tiszta spekuláció, ezért mindenkit figyelmeztetnek arra, hogy ráfázhatnak erre. Ennek ellenére sokan szeretik ezt azóta is pedig a Covid pandémia már elmúlt.

“Az emberek imádják a spekulációt, de én nem szívesen vennék benne részt, mert ez tiszta szerencsejáték” – mondta Martin Leinweber, a Market Vector Index piac stratégiai szakértője.

Mit mond Pepe, a csoda béka, amely 7000%-os eredményt produkált?

A Reuters tudósítója megpróbálta elérni őket, de ez nem sikerült, ezért az oldalukról idéz:

“Ez teljesen céltalan, kizárólag szórakozást akar nyújtani.”

Mindezzel együtt az Ethereum blockchain legjobban teljesítő kripto pénze. Miért? A Messari adat elemzője szerint azért, mert jó volt a marketing: Pepe villámgyorsan felkerült a legnépszerűbb csere piacokra sőt a Binance platformra is. A Binance oldalon azt lehet olvasni Peperől, hogy

“semmi haszna sincsen”, és hogy “semmilyen pénz nem áll mögötte.”

A Messari elemzője arra is felhívta a figyelmet, hogy miután a Pepe bejutott a fontos piacokra, ezért derivatív kereskedés is megindult. Ez is magyarázhatja az átmeneti pompás eredményt.

A Pepet megelőző két másik mém, Dogecoin és Shiba Inu már szerepel a kripto pénzek listáján a nyolcadik illetve a tizenötödik helyen. A Dogecoin már tíz éve létezik, és a pandémia idején rekordot produkált: 12000%-ot 2021 májusában. Azóta az értéke 90%-al csökkent. Shiba Inu 2021 októberében érte el a csúcsot, azóta az ő értéke is 90%-kal csökkent.

Pepe jelenleg már több mint százezer tulajdonossal büszkélkedhet. Mi lesz a béka mémmel?

“Ez érdekes jelenség, mert a kirobbanó eredmény azt mutatja, hogy még mindig várakozik tőke a partvonalon  túl, amely kész beszállni, ha esélyt érez valamire”

– nyilatkozta a Reutersnek Edmund Goh, a B2C2 kripto cég kereskedelmi igazgatója.

Andy Landy mosolyalbuma – Vadász idény

A kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni. Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem, mondta Lázár János.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK