Kezdőlap Címkék Led

Címke: led

LED fényhidak gyártását tervezik Magyarországon

0

Az egyre népszerűbb kiegészítő világításként választott LED fényhidak gyártását tervezi a Magyarországi székhelyű Monsterled®.

A Monsterled® egy 100%-ban magyar tulajdonba lévő és már közel 10 éve LED fényhidak és LED munkalámpák gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozás.

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva, valamint a covid okozta ellátási nehézségek miatt, először 2021 elején fogalmazódott meg a vezetésben, hogy a gyártás teljes egészében Magyarországon kellene folytatni. Éppen ezért 2022-ben a Monsterled azt tűzte ki célul, hogy 2023-ban már idehaza gyártják termékeik 40%-át.

Mi is az a LED fényhíd?

LED a legújabb technológia a kiegészítő gépjárművilágítások piacán. Kezdetben nagyon gyenge, elsősorban helyzetjelzőként használtak a LED technológiát, de később az ipar fejlődésével eljutott a LED világítás a HID lámpák szintjére, és pár éven belül túl is szárnyalta azt.

A LED képes egy sokkal szélesebb és egyenletesebb fényt adni szemben a hagyományos halogén, vagy a kicsit modernebb HID-del szemben. Emellett a jól megtervezett LED világítások lényegesen messzebbre világítanak, mint a HID és főleg, mint a halogén lámpák.

A LED technológia legnagyobb előnye, hogy a korábbi típusok minden hátrányát kiküszöbölte, így nincsen bemelegedési idő, sokkal jobban lehet irányítani a fényt, így nem vakít (ha jó minőségű lámpát használunk helyesen beállítva), valamint az élettartama is legalább 50.000 üzemóra. 

Kik használnak LED fényhidakat?

A kezdeti időkben LED fényhidakat csak és kizárólag munkagépeken, vagy extrém terepezésre használt terepjárókon használtak. Ezt követték a teherautók, a terepjárók, majd később megejtenetek személyautókon is. A technológia fejlődésével kimagasló szerepet kaptak a versenysportban is a LED fényhidak.

Miért emelkedik ki a Monsterled® a LED fényhidakat gyártók közül?

A Monsterled® amióta a márka megszületett 5 év teljeskörű garanciát ad a lámpáira, amit az utóbbi időkben ismét túlszárnyalt és megjelentek a LifeTime, vagyis örökélet garanciával rendelkező lámpák is. A magas minőségnek köszönhetően olyan előnyre tett szert, amelyet nagyon sok munkával és még több áldozattal tudnának behozni a konkurens gyártók. A Monsterled® nem volt hajlandó a profit oltárán beáldozni a minőséget.

További információ: Monsterled.hu

Cikkünk a Szeged Kurír közreműködésével készült.

4 fura, mégis csodaszép asztali lámpa

0

Mindig is lesz a környezetünkben, az életünkben olyan ember, rokon, barát, aki szereti a bohókás, vicces tárgyakat, dolgokat, élethelyzeteket. Szerencsére, a lámpagyártók is gondoltak ezekre az emberekre, hiszen számtalan olyan asztali lámpa található ma már a piacon.

A lámpa, amely feldobja a komor irodai hangulatot, de ha otthon sem szeretik ezek az emberek a klasszikus, vagy a modern stílust, akkor ilyen bohókás lakberendezési tárgyakat, kiegészítőket is beszerezhetnek. A romantikusok sem fognak csalódni, ha elolvassák a cikket, amely kedvet adhat a romantikusabb kiegészítők, lámpák vásárlásához.

Futurisztikus, repülő lámpa

Az ufó hangulat dominál – merthogy ezt az égi repülő tárgyat idézi – ennél a lámpánál, és nagyon jól néz ki. A lámpa, nem csak a vicces hangulatú embernek nyerheti el a tetszését, hanem, akár még egy irodában is jól mutat, a vonalvezetése, az ezüstös színe és nem utolsósorban a Bluetooth megoldása miatt. A beépített hangszóró mellett, jellemzője még az egyedi lebegő hatás, illetve lehetőség van még a vezeték nélküli töltésére, és a lámpa, bármilyen Bluetooth eszközhöz csatlakoztatható.

Lufi lámpa horror kedvelőknek

Nekem az Az című filmet juttatja eszembe ez a lámpa, ettől független, érdekes látványt nyújt, és még egy gyerekszobának is üde színfoltja lehet. A lámpa, USB kábellel működik, a kapcsoló pedig a lufi végén található, amely meglehetősen praktikus megoldás. Amikor felkapcsoljuk a lámpát, a lufi úgy világít, mintha izzana. Aki fél a bohócoktól, vagy nem rajong Amerika egyik legnépszerűbb írójának, Stephen Kingnek a művéért, jól teszi, ha nem ilyen lámpát vásárol magának, hiszen vannak ennél sokkal szolidabb darabok, sok asztali lámpa sorakozik ma már az üzletekben, amelyek közül, kedvünkre válogathatunk.

Hold lámpa gyönyörű kivitelben

Vannak emberek, akikre hatással van a Hold, pontosabban a telihold. Telihold idején ezek az emberek kicsit nyűgösebbek, frusztráltabbak, és még ők maguk sem tudják, hogy mitől morcosabbak a kelleténél. Abban biztosak lehetünk, hogy a Holdat idéző lámpa nem fog ilyen negatív hatást senkiből sem kiváltani. A Hold lámpa beépített LED vezérlőmodult tartalmaz, és érintésérzékeny kapcsolóval rendelkezik. 3D-s nyomtatási technikával készült és a gyártása során a NASA műholdas képeit használták fel. A Hold lámpát az esti sötétségben felkapcsolva, valóban olyan érzésünk támadhat, mintha valóban az igazi Hold lenne a szobánkban.

Mágikus LED asztali lámpa

Ezt a lámpát a kisgyerekes családok szokták nagyon kedvelni. Legfőképpen azok a gyerekek rajonganak ezért a lámpáért, akik félnek a sötétben. A lámpa, egy lámpatestből és 3 darab, fluoreszkáló gömbből áll, amelyeket le is lehet venni a lámpatestről. A foszforeszkáló, LED-es gömbök nem csak csodálatos fényt biztosítnak, de mivel puhák, így a gyermek, este a kezébe is foghatja azokat. A gömbök puhaságától és fényétől hamar megnyugszik és álomba is szenderül. De akár még a fürdőszobába is magával viheti a gyermek, amikor éjjel a mosdóba kell mennie.

 

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK