Kezdőlap Címkék Heiko Mass

Címke: Heiko Mass

Vallott a kereszténydemokrata politikus szélsőjobboldali gyilkosa

0

Stephan E. beismerte: ő lőtte fejbe Walter Lübcke CDU politikust Kassel városában. Az ok: a 65 éves helyi politikus azt javasolta: hozzanak létre új befogadó központot a migránsok számára Kassel városában. A javaslat felkerült a Youtube-ra, és ezt követően a kereszténydemokrata politikus több halálos fenyegetést kapott. Végül Stephan E. húzta meg a ravaszt.

A szövetségi főügyész, aki a Bundestag tagjait tájékoztatta a nyomozás fejleményeiről, elmondta a honatyáknak: a 45 éves gyilkos azt állítja, hogy egyedül cselekedett , de nem hisznek neki. A házkutatás során kiderült: tagja a Combat 18 nevű szélsőjobboldali mozgalomnak és kapcsolatban állt neonáci szervezetekkel is. Horst Seehofer belügyminiszter elmondta a Bundestagban: fontolóra veszik a Combat 18 szervezet betiltását a gyilkosság miatt.

Heiko Maas szociáldemokrata politikus korábban azt sürgette a gyilkosság kapcsán, hogy szigorítsák meg a törvényeket. Különben Németország újra eljuthat oda mint a harmincas években amikor a nácik bevett módszerei közé tartozott a velük szembeálló politikusok meggyilkolása. Németországot jelenleg a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták koalíciója kormányozza, de a legerősebb ellenzéki párt, az Alternative für Deutschland, amely jól szerepelt az európai választásokon és amely nemigen siet elhatárolni magát a neonáci szervezetektől Németországban.

Német külügyminiszter: nem becsülhetjük alá a neonáci veszélyt!

0

Fáklyás felvonulást szervezett egy neonáci szervezet Plauen városában Szászországban, ahol a szélsőjobboldali pártok jelentős támogatottsággal rendelkeznek. A többszáz felvonuló mögött olyan szervezet áll, melynek 12 ezer tagja van – figyelmeztetett Heiko Maas külügyminiszter Twitteren. A szociáldemokrata politikus szerint megengedhetetlen, hogy neonáci csoportok fáklyás felvonulásokat rendezzenek Németországban.

A szerdai tüntetést elítélte Seehofer belügyminiszter. Szászország belügyminisztere, aki a CDU-hoz tartozik, arról nyilatkozott, hogy azért nem akadályozták meg a fáklyás felvonulást “mert az nem fenyegetett senkit”! Korábban a PEGIDA és más szélsőjobboldali szervezetek előszeretettel szerveztek tüntetéseket Szászországban arra hivatkozva, hogy egy migráns megölt egy helyi polgárt. Az Alternative für Deutschland szélsőjobboldali párt különösen erős az egykori NDK-ban.

Merkel kancellár, aki maga is az NDK-ban nőtt fel és a választókerülete is ott van, tart a szélsőjobboldal előretörésétől a májusi európai választásokon. Jelenleg az Alternative für Deutschland a Bundestag legnagyobb ellenzéki ereje. Az Alternative für Deutschland belépett abba a pártszövetségbe, melyet Matteo Salvini olasz belügyminiszter szervez. Az olasz belügyminiszter, aki élvezi Putyin támogatását, a héten Magyarországon járt.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Néppártnak Matteo Salvini pártszövetségével kellene paktálnia. Merkel kancellár és utóda a CDU élén épp ellenkezőleg azon a véleményen van, hogy a centrumban kell létrehozni egy olyan erőt, mely képes az Európai Uniót kormányozni a következő időszakban.

FRISS HÍREK

Eurószázmill...

Kultúrharc a...

A főváros ne...

Ingyen bérle...

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK